Pizza med løg og ansjoser

Pizza med løg og ansjoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : SildeFisk - Ansjoser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
275 g.hvedemel
150 g.semolina mel
1 tsk.salt
50 g.gær
2 dl.varmt vand
1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
2 småæg
 
 Fyld:
0.75 dl.olivenolie
3 løg
3 fedhvidløg
75 g.rensede ansjoser
175 g.tomatpuré
 friskkværnet peber
 basilikumblade
 hjemmelavet rasp
 
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Rør mel og salt sammen. Gæren opløses i håndvarmt vand tilsat olien og melet røres i efterhånden. Bind dejen sammen med de sammenpiskede æg og ælt den blank og smidig. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time) et varmt sted. Hvis ansjoserne er købt saltede, udvandes de en halv time, renses og befries for hoved og ben. Varm olien op i en sauterpande. Skær de rensede løg og hvidløgsfeddene i tynde skiver og lad ringene stege klare, men ikke brune, for svag varme. Ansjosfileterne hakkes groft og kommes på panden. Rør rundt under opvarmningen og tilsæt efter nogle minutter tomatpuré, basilikum samt peber efter smag. Lad fyldet simre 5-10 min. til det tykner.

Ovnen varmes op til 230 grader. Pensl bagepladen med olivenolie. Slå dejen ned og del den i to dele, der hver især rulles tyndt ud på et meldrysset bord og lægges på pladerne. Drys med grov rasp og forbag bundene, til farven er bleget. Bred saucen ud over bundene, men lad den yderste centimeter dej være bar. Stænk den resterende olie over og bag pizzaen færdig til overfladen er mørkgylden og karamelagtig, ca. 15 min. Det er ikke en fejl, at pizzaen er uden ost. Hvis man ikke kan leve uden, kan man lægge tynde skiver af en god mozzarella over fyldet.





karakterer:
Opskriften er vist 12967 gange,
og udskrevet 217 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu