Jordskokkepizza

Jordskokkepizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordskokkepizza, billede 4 Jordskokkepizza, billede 1 Jordskokkepizza, billede 2 Jordskokkepizza, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Gær, frisk
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

60 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
350 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
140 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i lunkent vand i en skål og kom de øvrige ingredienser i. Ælt alt grundigt sammen. Lad dejen hæve 45 min.

Skræl jordskokkerne og skær dem i små terninger. Rens løget og porren og skær dem fint ud. Svits grøntsagerne i olien og tilsæt bouillon, tomatpuré og oregano. Læg låg på og lad blandingen snurre 15 min. Smag til med salt og peber.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir så den passer til en stor bradepande.

Fordel grøntsagsfyldet på bunden. Drys revet ost over pizzaen.

Bag Pizzaen 25 min. ved 200 grader C. alm. ovn, på næstnederste rille.





karakterer:
Opskriften er vist 73921 gange,
og udskrevet 1360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10294 (2450 kcal)
KJ pr. Pers. 2573 (612 kcal)
Vægt ialt 1762 gram
Vægt pr. Pers. 440 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 584 KJ (139 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 21.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-22 05:47:55
Jeg vidste faktisk ikke man kunne lave en så let og billig vegansk pizza (hvis man ser bort fra den revne mozzarella - men der findes heldigvis veganske alternativer som mærket "Spir" i netto)! Hvis de hørfrø rigtig skal have en god effekt, så brug en billig kaffekværn som krydderi-/urtehakker (bilka sælger pt. en køkkenchef til 120,-), og blend det til pulver. Tilsæt vandet kogende, og bland det let i skålen, så bliver det til et "vegansk æg", rigtig god binder til dejen. Husk dog at lade det køle ned inden tilsættelsen af gæret, ellers dræbes den af den høje temperatur.

  -   2015-12-02 18:58:35
Jeg troede næsten ikke mine egne røgfrie smagsløg.!! Jordskokkepizza.?!?!! En vidunderlig, mættende og meget dejlig pizza som alle kunne li'.

  -   2014-01-09 16:08:33
Pizza????? Det et brød med grønsager?

  -   2012-01-03 20:01:49
Super opskrift. Selv vores lidt kræsne børn tog to gange...

  -   2010-02-06 11:16:01
lyder som et spænnende og let alternativ.

  -   2009-10-18 15:38:02
FABELAGTIG pizza. Nøj, hvor smagte den bare godt! Vi lavede dobbeltportion, så der var til to dage! NAM! :)

  -   2009-01-27 12:45:19
En god pizza som det ikke er sidste gang jeg har lavet.Den er også rigtig god hvis man skal tænke lidt over kalorierne.

  -   2008-11-09 15:16:08
Dejen passede til bradepanden fra ovnen.

  -   2008-03-13 12:45:03
Blev virkelig positivt overrasket over denne pizza. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet den.

  -   2008-02-16 17:15:06
Jeg har lavet denne pizza rigtig mange gange, og den er et hit hver gang - også hos inkarnerede kødspisere. God og billig hvis man har jordskokker i haven.

  -   2007-02-10 11:13:52
Tak for en god idé