Marineret dådyrkølle

Marineret dådyrkølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrkølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.dådyrkølle
250 g.spæk
5 knusteenebær
3 pærer
250 g.vindruer
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 tyttebærsyltetøj
 
 Marinade:
1 dl.olivenolie
1 fl.rødvin
1 laurbærblad
2 stilketimian
2 løg skåret i tynde skiver
 
Opskrift:
Dådyrkøllen spækkes og lægges i en skål der lige passer i størrelsen, eller i en plastpose. Ingredienserne til marinaden blandes, og marinaden hældes over køllen. Marinere 2 - 3 dage i køleskabet. Kødet skal vendes flere gange om dagen i marinaden.

Køllen tages op af marinaden og aftørres omhyggeligt. Den brunes i en stor stegegryde i rigelig smør. Tilsæt salt, peber, enebær og piskefløde. Derefter skal køllen småstege i ca. 20 min. pr. ½ kg. Saucen indkoges til alm. vildtsauce og hele herligheden serveres med friske druer, halverede pærer fyldt med tyttebærsyltetøj og brunede kartofler. Dette festmåltid kræver en god og fyldig rødvin.





karakterer:
Opskriften er vist 19660 gange,
og udskrevet 540 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu