Speltboller med Squash og Gulerod 02

Speltboller med Squash og Gulerod 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 pk.gær
1 dl.olie
1 dl.creme fraiche
2 spsk.salt
500 g.reven gulerod og Squash
6 dl.lunken mælk
1 kg.speltmel (sigtet, groft el. blandet)
 
Opskrift:
Opløs gæren i lidt lunken mælk. Kom olie, creme fraiche, salt og gulerod samt squash sammen med den udrørte gær i mælken. Speltmelet kommes i samtidig med at der røres/æltes. Ælt dejen godt og tilsæt muligvis mere mel. (Dejen skal være lidt klistret). Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et vådt viskestykke i mindst ½ time. Herefter rulles dejen til boller eller flûtes og lægges på bagepapir på bageplader. Her efterhæver bollerne/flûtene så i ekstra 20 min. under våde viskestykker. Så pensles de og drysses evt. med solsikkekerne el. sesamfrø el. hvad man har lyst til. De bages i forvarmet ovn v. 200 grader (varmluft ca. 180 grader). ca. 20-25 min.





karakterer:
Opskriften er vist 13006 gange,
og udskrevet 673 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-01 14:38:27
man behøver ikke nødvendigvis mere mel, det komme også an på hvor saftige gulerødder og squash man bruger... og det er meningen dejen er lidt klistret, dne skal ikke blive som normal bolledej

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er enig i Mie jeg mener bestemt også at der skal noget mere mel i, du har sikkert ret i at det er ca 300 g.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg fugte opskriften til punkt og prikke, men alligevel så skulle der nok 300 g. ekstra mel i... det forstår jeg ikke helt..? men bollerne blev gode, og der blev en hel pladefuld, selvom det kun var ½ portion. Så go for it!

  -   2005-01-01 01:01:01
man kan tilsætte solsikkekerner - det er lækkert. Der bliver to plader boller af denne opskrift, så den kan halveres.