Nøddepaneret kyllingefilet svøbt i savoykål med brie
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Indsendt : Red : |
|
|
Kartofler
Kartoflerne skrubbes grundigt i koldt vand og kommes i en passende gryde. Hæld vand på til det lige præcis dækker kartoflerne, tilsæt 1-2 tsk. havsalt og kog dem i ca. 10-12 minutter eller til de er møre. Savoykål Skær rodspidsen af savoykålen og fjern de yderste blade. Herefter skæres bladene af styk for styk helt inde ved rodstokken. Bladene skylles i koldt vand og koges i 3-4 minutter i letsaltet vand. Når kålbladene er møre tages de op og lægges til afkøling på et skærebræt. Spred dem lidt ud – så går det hurtigere. Det skal gøres med lidt forsigtighed så bladene forbliver hele. Kyllingefileter Mens savoykålen koger, duppes kyllingefileterne tørre med køkkenrulle. Herefter vendes de i det sammenpiskede æg, hvorefter de paneres med i hasselnøddeflagerne. De panerede kyllingefileter steges i lidt rapsolie ved middelvarme i 2 x 2 minutter på hver side. Husk at krydre med havsalt og friskkværnet peber. Pas på, at nøddeflagerne ikke brænder på. Kyllingefileterne skal lige netop være gennemstegte, når de tages af panden. Indpakning i savoykål De gennemstegte kyllingefileter lægges på 1-2 blade af den kogte savoykål. Ovenpå kyllingefileten lægges en pæn skive Brie eller Camenbert. Læg yderligere 1-2 blade savoykål ovenpå og pak fileterne pænt ind – med forsigtighed – så kålbladene forbliver hele. ”Kålpakkerne” lægges på en bradepande belagt med bagepapir. Varm dem i ovnen ved 200 gr. C. i 5-8 minutter. Krydret flødesauce Sæt en pande med ca. 1 spsk. olie på komfuret og tænd for den – skru gerne helt op, hvis du er hurtig til at hakke en agurk. Hak en ½ salatagurk i fine tern og varm dem i olien i ca. 30 sekunder. Herefter tilsættes 2-3 spsk. eddike, 2 tsk. karry og 2 tsk. estragon. Blandingen koges op og der tilsættes 1 spsk. sukker og ¼ l- piskefløde. Saucen koger, til den opnår en passende konsistens og tilsmages til sidst med lidt havsalt. Anretning Anret kålpakkerne på et stort fad – evt. skåret i halve på skrå. Læg de kogte kartofler i en krans omkring kålpakkerne. æld en lille smule sauce over kålpakkerne og pynt evt. med cherrytomater - skåret i små både – ovenpå. |
|
Opskriften er vist 11570 gange,
og udskrevet 438 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-09-18 16:10:47 Kan denne ret mon laves i forvejen og fryses undervejs? Conny Larsen - 2008-06-19 21:46:44 Opskriften lyder utrolig spændende, lige det med brie/camenbert, Og måske een der er lidt "lagret", og pakket ind i savoykål sammen med kyllingestykkerne, lyder rigtigt spændende og helt anderledes. Saucen er også en anderledes ny måde at lave den på. Den ret skal vi have på lørdag. Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Denne her er så nem at lave, og imponerer ethvert selskab! Brug flødeost i stedet for brie, det kan alle lide. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne