Grydestegt hjortebov med svinemørbrad

Grydestegt hjortebov med svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.udbenet dårdyrbov
1 svinemørbrad
150 g.smør
2 tsk.salvie
10 dl.bouillon
80 g.tyttebærsyltetøj
6 spsk.cremefraiche
2 dl,fløde
 kulørt
 salt
 peber
 
500 g.pillede chalotteløg
500 g.fine ærter
60 g.smør
 salt
 peber
 paprika
 
Opskrift:
Den udbenede dådyrbov spredes ud, og der lægges en svinemørbrad der er gnedet med salt og peber inden i boven. Der lukkes nu med kødnåle eller snøres.

Smør smeltes i gryde, kødet brunes på alle sider, krydres med salt, peber og salvie. Tyttebærsyltetøjet røres op i lidt vand og kommes ved. Bouillon hældes ved, hvorefter kødet småsimrer under låg i ca. 2 timer. Kødet vendes jævnligt. 15 min. før kødet er mørt tilsættes creme fraiche. Kødet skal hvile i 15 min. før servering.

Saucen:
Skyen sigtes og koges op. Melet røres ud i fløden og skyen jævnes, og smages til med salt og peber. Koges ved svag varme i ca. 10 min. - kan evt. farves lidt med kulør.

Stegt Chalotteløg:
Smør smeltes på pande. Løgene svitses godt i ca. 5 min. Efter 3 min. tilsættes ærterne og der krydres med salt og peber.

Kødet skæres i skiver og anrettes på fad med stegte chalotteløg. Kogte hvide kartofler og sauce serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 22487 gange,
og udskrevet 506 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-25 08:38:22
Stegetiden er alt for lang. Efter ca. 70 min. brugte jeg stegetermometer, som da viste 92 g. Måske 45 min er mere passende