Grydestegt hjortebov med svinemørbrad
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortebov Indsendt : Red : |
|
|
Den udbenede dådyrbov spredes ud, og der lægges en svinemørbrad der er gnedet med salt og peber inden i boven. Der lukkes nu med kødnåle eller snøres.
Smør smeltes i gryde, kødet brunes på alle sider, krydres med salt, peber og salvie. Tyttebærsyltetøjet røres op i lidt vand og kommes ved. Bouillon hældes ved, hvorefter kødet småsimrer under låg i ca. 2 timer. Kødet vendes jævnligt. 15 min. før kødet er mørt tilsættes creme fraiche. Kødet skal hvile i 15 min. før servering. Saucen: Skyen sigtes og koges op. Melet røres ud i fløden og skyen jævnes, og smages til med salt og peber. Koges ved svag varme i ca. 10 min. - kan evt. farves lidt med kulør. Stegt Chalotteløg: Smør smeltes på pande. Løgene svitses godt i ca. 5 min. Efter 3 min. tilsættes ærterne og der krydres med salt og peber. Kødet skæres i skiver og anrettes på fad med stegte chalotteløg. Kogte hvide kartofler og sauce serveres til. |
|
Opskriften er vist 22487 gange,
og udskrevet 506 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Rosa - 2011-04-25 08:38:22 Stegetiden er alt for lang. Efter ca. 70 min. brugte jeg stegetermometer, som da viste 92 g. Måske 45 min er mere passende |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne