Syrlig rabarberkage med nøddemarengs
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
skær et halvt kilo rabarber i to centimeter lange stykker og varm dem langsomt op til kogepunktet i en gryde sammen med en deciliter sukker og korn fra en vanillestang.
Afkøl. Til dejen røres 175 gram smør og to deciliter sukker sammen. Tilsæt et helt æg og tre æggeblommer (gem hviderne). Bland 175 gram mel og en teskefuld bagepulver og kom det i dejen, der røres igennem. Hæld rabarberne i. Fordel dejen i et stort, smurt ildfast fad eller en stor tærteform. Til marengs: pisk de tre æggehvider næsten stive og tilsæt gradvis 150 gram flormelis under vedvarende piskning. Vend 100 gram groft hakkede valnødder i massen og fordel den jævnt oven på dejen. Bag kagen nederst i ovnen ved 180 grader i 40-45 minutter. Varmluftovn duer ikke, for marengsen bliver for hurtigt mørk. Den skal være lysebrun. Spises lun med kold flødeskum. |
|
Opskriften er vist 11235 gange,
og udskrevet 362 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne