Bobotie 02
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefars Oprindelsesland : Afrika Indsendt : Red : |
|
|
Hakkekødet brunes i en god portion smør, indtil kødet er løst, som til millionbøf. Løgene hakkes og blødgøres med smør i en gryde, men uden at brune. Bland de to dele i en skål. Tilsæt dernæst rosiner og tørrede abrikoser efter smag.
Øvrige ingredienser: Nu blandes de øvrige ingredienser i en separat skål, og hældes over kødet og de bløde løg. Sørg for at røre længe i blandingen, så krydderierne bliver godt fordelt rundt i dejen. Blandingen hældes derefter i en smurt form. Undlad at fylde formen helt op til toppen. Til slut stikkes sammenrullede citron eller laurbærblade lodret ned i dejen. Retten bages nu i ovnen ved 80 grader i en god halv times tid. Æggeblanding: Bland til slut mælk, æg og karry og hæld oveni formen, hvorefter den bages i endnu ca. 10 min. indtil æggeblandingen er gennembagt. Retten kan fint dybfryses, men da bør der tilsættes lidt ekstra krydderier, og bagningen foretages først efter optøningen. Retten serveres med frisk salat, bestående af bananer og friske ananasstykker. |
|
Opskriften er vist 35488 gange,
og udskrevet 1086 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Leo Sørensen - 2022-12-31 10:19:55 Har brugt vindruer uden sten i stedet for rosiner og abrikoser mums Britta Andersen - 2012-05-16 15:09:36 simpelhen suveræn, min jægersmand elsker det med hakket hjortekød, vi har også med super resultat lavet den med hakket laksekød til min svigerdatter som er vegetar, det var et hit, som skal prøves igen idag. super super Cecilie - 2009-09-25 18:39:15 Bobotie er en traditionel Sydafrikansk ret. Det smager himmelsk og er ikke så svær at lave!! Prøv den! elin - 2005-01-01 01:01:01 det bliver nok bedre ved 180 grader isf. : ovnen ved 80 grader ulla - 2005-01-01 01:01:01 Har fået retten i Sydafrika, dog lavet af lokalt antilopekød. Jeg var meget glad for at finde retten her, da den bare er SÅ god og nem at lave. 6 "piger" spiste godt men kun lidt over halvdelen. Kan simpelthen bare anbefales! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne