Marineret Vildsvineryg

Marineret Vildsvineryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Halfdan.dk

Indsendt :      Red :
Marineret Vildsvineryg, billede 4 Marineret Vildsvineryg, billede 1 Marineret Vildsvineryg, billede 2 Marineret Vildsvineryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 vildsvineryg på ca. 2-3 kg
3-5 spsk.smør
¼ -½ l.fløde
 evt. Danablue
3 løg
1 bdt.bredbladet persille
1 bdt.timian
¼ selleri
2 gulerødder
 
 Marinade:
5 dl.rødvin
 Salt / peber
1 løg i tykke skiver
20 sorte hele peberkorn
10 enebær
1 citron i skiver
1 bdt.timian
1 gulerod i skiver
0.125 selleri i tern
 
Opskrift:
Kødet ordnes og fedtet skæres i rudemønster. Kødet gnides med salt / peber, lægges i marinaden mindst 12-16 timer i køleskabet.

Stegen tages op og belægges med smørret, lægges i en bradepande på et lag af persille, timian, løg, gulerødder og selleri. Stilles i en forvarmet ovn ca. 170 grader C. steges ca. 2½ time på interval grill ( evt. luft ovn på 165 ° C ) steges dryppes jævnligt under stegningen, med den sigtede marinade. Tilsæt evt. mere rødvin under stegningen.

Kødet tages ud og dækkes til mens den trækker. Fonden sies og saucen laves på marinaden, fløde og evt. danablue, kan evt. jævnes.

Filetstykkerne skæres fra ryggen, skæres i skiver og lægges tilbage på ryggen.

Serveres med råstegte kartofler og en god salat.

Tips:

Anbring kødet i en kraftig frostpose, tilsæt marinaden. Sug luft ud af posen og slå en knude. Kom det i en ekstra pose og evt. anbring det i et fad, så skulle uheldet være ude, sejler det ikke i køleskabet. På denne måde behøver man ikke vende kødet under marineringen, da man har marinaden rundt om hele ryggen.

vildsvineryggen kan erstattes med vildsvindfilet eller svinekam, men da er stegetiden kun ca. 1 ¼ time i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 40569 gange,
og udskrevet 1776 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-14 10:37:27
Jeg kender ikke intervalgrill, men det skulle åbenbart være en speciel ovntype. Så jeg kan ikke udtale mig om stegetiden i denne ovn, men til almindelig ovn vil 2½ time være alt for meget, vi gav den 1 time ved 170 grader C i alm. ovn. og den blev fin. Grønsagene skal efter beskrivelsen her ikke serveres med og derfor virker det lidt underligt at grønsagerne fra marinaden skal kasseres, vi lagde grønsagerne fra marinade med ned i bradepande sammen med nogle nye, men de nye grønsager kunne sagtens undværes.