Rissuppe med svinekød (Trangia)
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : Red : |
|
|
Svinekød, skæres i papirtynde skiver, I skal tænke på reklamerne for diverse ubrugelige køkkenknive, og så skære det ud som I er sælgere i knive. Det skal nemlig være tynde kødstrimler der hurtigt kan svitses i olie og være spiseklar i løbet af 2 minutter, ikke mere.
Efter at kødet er skåret ud lægges det i lagen i ca. 20 minutter. Finsnit løget og knus hvidløg og lad det svitse i gryden med lidt olie, indtil at det tager farve. Du kan nu putte de grøntsager i du har ved hånden fintsnittet da vi arbejder med et feltkøkken og skal have kogetiden så lille som muligt. Du hælder herefter 3/4 dl. ris i gryden, så de kan opsuge fedtet (det er her en god ide at bruge hurtigkogte ris). Så tager du gryden af ilden, og hæld 6 dl vand i samt en ½ eller en hel bouillonterning. Du lader nu risene koge færdig ved svag varme i ca. og lige inden servering krydre du denne ret godt og stærkt. Husk at der er tale om en suppe - så der vil stadig være vand tilbage når risene er klar. Svits kødet i et par minutter og bland med rissuppen. Tips: Der kan med fordel bruges tørrede grøntsager til denne ret |
|
Opskriften er vist 16492 gange,
og udskrevet 409 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer 1. Højbjerg (spejdere) - 2008-06-15 15:00:14 Denne suppe var super let og lækker at lave på trangia. Mine spejder-piger var helt vilde med den ! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne