Rissuppe med svinekød (Trangia)

Rissuppe med svinekød (Trangia), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.magert svinekød
 
 Lage:
1 spsk.olie
1 spsk.soya
1 tsk.citron
1 tsk.karry.
 
 Suppen:
1 løg
2 fedhvidløg
 grøntsager i du har ved hånden fx porre eller rød peber
0.75 dl.ris
1 bouillonterning
 
Opskrift:
Svinekød, skæres i papirtynde skiver, I skal tænke på reklamerne for diverse ubrugelige køkkenknive, og så skære det ud som I er sælgere i knive. Det skal nemlig være tynde kødstrimler der hurtigt kan svitses i olie og være spiseklar i løbet af 2 minutter, ikke mere.

Efter at kødet er skåret ud lægges det i lagen i ca. 20 minutter.

Finsnit løget og knus hvidløg og lad det svitse i gryden med lidt olie, indtil at det tager farve.

Du kan nu putte de grøntsager i du har ved hånden fintsnittet da vi arbejder med et feltkøkken og skal have kogetiden så lille som muligt.

Du hælder herefter 3/4 dl. ris i gryden, så de kan opsuge fedtet (det er her en god ide at bruge hurtigkogte ris).

Så tager du gryden af ilden, og hæld 6 dl vand i samt en ½ eller en hel bouillonterning. Du lader nu risene koge færdig ved svag varme i ca. og lige inden servering krydre du denne ret godt og stærkt.

Husk at der er tale om en suppe - så der vil stadig være vand tilbage når risene er klar.

Svits kødet i et par minutter og bland med rissuppen.

Tips:

Der kan med fordel bruges tørrede grøntsager til denne ret





karakterer:
Opskriften er vist 16492 gange,
og udskrevet 409 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-15 15:00:14
Denne suppe var super let og lækker at lave på trangia. Mine spejder-piger var helt vilde med den !