Fransbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren røres ud i lunkent vand og smeltet margarine eller 1 dl. olie tilsættes. Væsken og melen æltes i til en ensartet og smidig dej. Den hæver tildækket i 30 minutter.
Del dejen i 2 og form til franskbrød og lad dem efterhæve et lunt sted i endnu 30 minutter. De ridses og pensles med lidt vand eller æg og bages i ca. 40 minutter ved 200 grader C alm. ovn på næstnederste rille. Tips: Vil man have det svampeagtigt kan man stille et indfast fad i bunden af ovnen med vand under bagningen. |
|
Opskriften er vist 125960 gange,
og udskrevet 4001 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (99 stemmer) |
|
Kommentarer Nivi - 2023-01-23 13:26:34 Rigtig god opskrift den vil jeg bruge hver gang . schoutrolden - 2022-11-01 10:06:55 den er nem at gå til og det blev skide godt og to store meget store brød der var super gode og jeg er ik den store bage mester og brøddene holdt ik ret langt tid så jeg prøver igen rettede lidt i opskriften tog 3dl mælk og 3dl vand og tilsatte 2 ts sukker og ud af de to brød blandede jeg 2 dl rosiner i det ene det blev også super godt Lajla - 2022-09-24 15:40:25 Den gode gamle opskrift der stod på melposerne. Altid brugt vand, det gør brødet mere luftigt. Henrik-Rødovre - 2016-10-02 17:00:08 Rigtig god brød, har dog udskiftet vand med mælk, samt giver den en time i forhævningen, samt en time i bageformene, det giver en mere luftigbrød Hoven - 2015-01-07 07:03:02 Rigtig lækkert basis brød. Tilføj kerne i eller på brød. EbiDK - 2013-10-29 16:45:22 Bliver også godt hvis 200g af melet udskiftes med en meget grov hvedemel og der tilsættes soltørrede tomater og rød pesto. Jeg har dog ikke helt fået styr på pesto mængden, tror jeg skal være forsigtig med hvor meget af olien i den der kommer med i dejen. Tenna - 2012-04-07 17:26:00 Har lavet brødet i flere variationer nu. To med valdnødder og græskarkærner, to med gulerod og solsikkefrø og to med 5-korns blanding. Alle smager rigtig godt! Rigtig god grundopskrift, dog lader jeg det hæve 2x 40 min, da det bliver mere luftigt så. mig - 2012-01-05 14:17:22 er det bare mig eller tar den ikke lidt lang tid at lave for jeg syndes nu at 1 time og 40 min. er lidt langtid. mira - 2012-01-04 18:53:58 kan den bages i brød-forme?? men gør det ad ligevel og ser resultatet christian - 2011-10-24 15:41:10 Rigtigt godt og nemt brød, prøvede at lave pølse"horn" med noget af dejen og det blev virkelig lækkert. Manja - 2011-08-18 21:57:50 Jeg fik til 3 pæne størrelser franskbrød, da jeg tilsatte mere mel. Manja - 2011-08-18 21:57:15 Udemærket opskrift, jeg tilsatte 5 æg da de skulle bruges.. Brugte olie i stedet for margarine, 2 tsk. salt og ekstra mel pga. æggene.. Plus lige et par håndfulde solsikkekerner. MUMS. Heidi - 2011-03-30 00:03:12 Super lækkert brød..Jeg erstattede 100g hvedemel med 100 gram fulkorns hvedemel, så fik jeg et lækkert let grovbrød.. Ikke sidste gang jeg bager det.. sveske - 2011-02-26 11:21:22 super godt fransbrød..... siksik - 2010-11-26 15:13:26 Det er da bare et godt brød vi er 5 i fam og vi spiste næsten 2 brød MUMSSS kagemanden - 2010-11-23 11:12:04 Det er da en super opskrift dejligt med et varmt fransbrød og kakao anonym - 2010-11-11 17:51:44 JEg tilsatte 5 kornsblanding og rosiner. Det blev en succes. Joan - 2010-06-24 19:55:53 De står til hævning og skal snart i ovnen :) Venter spændt på resultatet :D Dion - 2010-06-07 20:50:49 Hej hedder det FRANSbrød eller FRANSKbrød :-P Jesper - 2010-05-07 10:43:40 Så er den til hævning, venter spændt :-) Jakob - 2010-04-16 17:24:32 Kan I ikke lige rette navnet til franskbrød - det ser altså for dumt ud med fransbrød - det virker jo som om I ikke ved hvad I laver. jan m - 2010-02-19 13:25:21 super lækkert brød !! Og den kan sagtens fryses efter den er køled af :) !! Christina - 2009-08-14 23:26:24 Hva gør jeg galt. har gjord lige efteropskriften men ja de bliver vildt flade.. ??? dyssegaard - 2009-03-31 22:42:17 Virkelig godt brød! Lavede lidt om på opskriften, og det blev rigtig godt! 100g flækkede hvedekerner, 200g usigtet speltmel og 300g hvedemel. Det giver virkelig et lækkert brød. Især min egen modifikation ;) madelsker.dk - 2009-01-26 16:32:02 hej. jeg vil sig etil den der forslå gulerøder, at det er SUPPER lækkert så TAK for det....:) OBJensen - 2009-01-13 22:11:26 Første gang, at det er lykkedes mig, at bage noget som helst uden at det er blevet sort eller hårdt som sten! Så derfor 10 point fra mig. maibritt - 2008-03-31 03:32:10 bruger man kun gær, fordi brødet skal hæve? Andy - 2007-12-30 16:29:40 God opskrift bruger kun den til franskbrød.. Bruger dog ½ vand og ½ mælk. Men hvordan laver man skorpen sprød?? Kirsten - 2007-12-06 20:21:17 Jeg vil bare spørge om den kan fyses ? Kirsten - 2007-12-06 20:20:07 Jeg vil bare spørge om fransbrød kan fyses ? lenakim - 2007-08-19 10:25:10 Det er bare super og ja 700 g hvedemel + 300 g grahamsmel så køre det bare og så på weberen ;-) super lækkert Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 God opskrift. Du må bare aldig røre gæren ud i salt. det er meget bedre at røre ud i det lunkne vand. anonym - 2005-01-01 01:01:01 en god og simpel dej Pernille - 2005-01-01 01:01:01 Den er super. VIBORGFAN34 - 2005-01-01 01:01:01 Utrolig lækkert brød tanholm - 2005-01-01 01:01:01 man skulle tro jeg var bager, den er vildt god... Teddy - 2005-01-01 01:01:01 den er genial :) tak for opskriften susie - 2005-01-01 01:01:01 tilsæt noget æbel grød det gør brødet mere svampet og lækkert i flere dage Pillsbury - 2005-01-01 01:01:01 Super, den bruger vi i fermtiden nifle - 2005-01-01 01:01:01 den står i ovnen, Can't wait :) Ken - 2005-01-01 01:01:01 Jeg anbefaler smør istedet for olie, el. magarine :-)) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne