Ølbrød

Ølbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Øl

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Surdej:
5 g.gær
3 dl.rød Tuborg
3 dl.sigtemel
 
 Dej:
2.5 tsk.salt
5-6 dl.sigtemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med øllet, der lunes til 35 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes og blandingen slås med en ske, til den er blank og sej. Surdejen dækkes og stilles til side i ca. 24 timer, hvorefter den æltes sammen med saltet og så meget af det resterende mel, som den kan tage.

Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lund sted i ca. 2 timer, hvorefter den slås ned og formes til to ovale brød, der sættes på en smurt bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.

Der snittes på langs på den ene side af brødet og pensles med øl og drysses med et tyndt lag sigtemel. Bages i en hed ovn, 275 grader, i ca. 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 18023 gange,
og udskrevet 197 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.2    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
rød tuborg?findes ikke