Ølbrød
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Øl Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres og udrøres med øllet, der lunes til 35 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes og blandingen slås med en ske, til den er blank og sej. Surdejen dækkes og stilles til side i ca. 24 timer, hvorefter den æltes sammen med saltet og så meget af det resterende mel, som den kan tage.
Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lund sted i ca. 2 timer, hvorefter den slås ned og formes til to ovale brød, der sættes på en smurt bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter. Der snittes på langs på den ene side af brødet og pensles med øl og drysses med et tyndt lag sigtemel. Bages i en hed ovn, 275 grader, i ca. 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 18023 gange,
og udskrevet 197 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer kim - 2005-01-01 01:01:01 rød tuborg?findes ikke |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne