Choux au craquelin
Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandbakkelsesdej:
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm. Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang. Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud. Mens Vandbakkelsesdejen køler af laves dejen til toppen. Pisk smør og blødt smør godt sammen, tilsæt melet og rør til en dej. Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm. tykkelse og stilles i køleskabet i ca. 15 minutter til dejen er kold og stiv. Vandbakkelsesdejen kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir med god afstand, på billedet har vi sat dem for tæt. Tag nu dejpladen frem og stik cirkler på ca. 6 cm. i diameter ud, og sæt disse på toppen af vandbakkelserne. Bages ved 200 grader C. alm. ovn 25-30 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 15 minutter. Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden. Dine Choux au craquelin kan fyldes med kagecreme, eller flødeskum, evt. med smag. Enten ved at skære dem over, eller ved at lave et lille hul i bunden og sprøjt fyldet ind den vej. Tips: Der kan evt. kommes farve i dejen til toppen. |
|
Opskriften er vist 2453 gange,
og udskrevet 66 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne