Tunmousse 15
Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Husblasen skilles og sættes i blød i koldt vand.
Æggene koges i ca. 9 minutter til de er hårdkogte. Nedkøles, pilles og deles begge veje i en æggedeler, så ægget skæres i fine tern. Tunen drænes for vand. Tun, cremefraiche, løg og æggene røres godt sammen. Salt, peber, sennep og citronsaft tilsættes. Husblasen tages op fra vandet og knuges fri for vand. Smeltes over vandbad eller i mikroovn i ca. 15 sekunder på fuld effekt. (Varierer fra ovn til ovn, så prøv dig frem) Husblasen afkøles let, til den er håndvarm og røres i tunmassen. Tunmoussen kommes i en springform eller egnet serveringsfad, og stilles i køleskab til den er stivnet, ca. 2 timer. Før servering pyntes tunmoussen med rejer og dild. Hvis du anretter tunmoussen på tallerken, kan den serveres med fintsnittet iceberg i bunden af tallerkenen, og to skiver tunmousse ovenpå. Pyntet med tomatbåde rundt omkring og rejer og dild ovenpå moussen. Et godt brød eller flute serveres hertil. |
|
Opskriften er vist 80038 gange,
og udskrevet 2243 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (36 stemmer) |
|
Kommentarer martin - 2010-05-22 10:07:33 skal til og lave den til min mor i føldsdags gave henrik, bettina og mathias - 2005-01-01 01:01:01 vi mangler at have den i køleskabet men indtil videre er den super (bruger peberfrugter og tomater til pynt) Anja - 2005-01-01 01:01:01 er i fuld gang håber det bliver godt! MUMS jette - 2005-01-01 01:01:01 virkelig lækker tunmousse, som jeg rullede ind i skiver af røget laks |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne