Daim islagkage 09

Daim islagkage 09, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Daim islagkage 09, billede 4 Daim islagkage 09, billede 1 Daim islagkage 09, billede 2 Daim islagkage 09, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
4.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
2 Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
3 Kiwi, frisk 1 frisk kiwi vejer ca. 70 gram
Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
   
Opskrift:
Smut og kværn mandlerne til kagebunden. Pisk æggehviderne stive. Vend sukker, mandler og mel i.

Bred dejen ud i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm. Bages ved 175 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

lad den afkøle lidt i formen, inden bunden tages ud og afkøler helt på en bagerist.

Hak Daim fint.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk fløden og vend den i æggemassen. Gem lidt hakket Daim til pynt og vend resten i cremen. Bred dejen ud over tærtebunden og sæt den i fryseren i 1½ time.

Pynt med den gemte hakket Daim og kiwi skåret i skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 80808 gange,
og udskrevet 1707 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15037 (3580 kcal)
KJ pr. Pers. 1879 (447 kcal)
Vægt ialt 1188 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1265 KJ (301 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 17.4 gram
Kulhydrat 31.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-29 18:19:35
Man kan sagtens lave en bund med kokosmel i stedet for mandler.

  -   2012-12-06 18:38:14
Hvor lang tid tager det at lave den i alt?

  -   2011-10-22 16:52:32
Sindsyg god. put lidt vanillesukker i iscremen ca 2 tsk.

  -   2011-06-28 18:19:55
Nogen der har erfaring med at bage den uden mandler...?? Skal nemlig bruge den hvor der er nogen der ikke kan tåle nødder...

  -   2010-10-29 11:45:57
Hvor lang tid før skal den tages op, før den skal bruges?

  -   2009-09-13 19:43:05
Den er rigtig lækker. Bliver også en 10ér fra mig

  -   2008-04-22 15:12:35
den er superlækker så derfor giver jeg 10 karakter

  -   2005-01-01 01:01:01
super