Kærnemælkskage

Kærnemælkskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kærnemælkskage, billede 4 Kærnemælkskage, billede 1 Kærnemælkskage, billede 2 Kærnemælkskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 dråber Gul frugtfarve
   
Opskrift:
Opvarm ovnen til 170 grader C. alm. ovn.

Bland mel, natron og sukker i en skål og smuldr. Smørret i, til blandingen har konsistens som revet ost.

Pisk æggehvider, vanille og kærnemælk sammen. Bland ca. halvdelen af væsken med den tørre del, og mix det ca. 1 minut. Hæld resten af væsken i og mix ca 1 minut. Kom den revne citronskal i.

Skrab dejen over i en smurt spriongform og bag kagen ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad den køle af på rist.

Rør flormelis og vand sammen, farv glasuren påskegul og smør den på kagen. Pynt med pistacienødder.





karakterer:
Opskriften er vist 103536 gange,
og udskrevet 1551 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19330 (4602 kcal)
KJ pr. Pers. 2416 (575 kcal)
Vægt ialt 1553 gram
Vægt pr. Pers. 194 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1244 KJ (296 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 54.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-08 17:41:55
Jeg kunne ikke få kagen nok inde i midten. Jeg forsøgte at bage den noget længere. Men den blev ved med at være rå inden i.

  -   2010-09-07 03:06:13
Kan laves meget nemmere. Jeg blander melet med kakao, 1/3 cacao og 2/3 mel, tilsætter 1-2 natron og ca. 50 g. sukker, og rører godt sammen, kommes i en større form, og bages ca. v/ 190 grader i 30-40 minutter, og gerne med rosiner i, der vendes med melet først, så de ikke synker til bunden.

  -   2010-04-10 09:21:24
jeg brugte 2 hele æg i stedet for 4 æggehvider og kagen blev rigtig god kan kun anbefales... mums