Kærnemælkskage
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opvarm ovnen til 170 grader C. alm. ovn.
Bland mel, natron og sukker i en skål og smuldr. Smørret i, til blandingen har konsistens som revet ost. Pisk æggehvider, vanille og kærnemælk sammen. Bland ca. halvdelen af væsken med den tørre del, og mix det ca. 1 minut. Hæld resten af væsken i og mix ca 1 minut. Kom den revne citronskal i. Skrab dejen over i en smurt spriongform og bag kagen ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad den køle af på rist. Rør flormelis og vand sammen, farv glasuren påskegul og smør den på kagen. Pynt med pistacienødder. |
|
Opskriften er vist 103536 gange,
og udskrevet 1551 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Joan - 2012-04-08 17:41:55 Jeg kunne ikke få kagen nok inde i midten. Jeg forsøgte at bage den noget længere. Men den blev ved med at være rå inden i. Conny - 2010-09-07 03:06:13 Kan laves meget nemmere. Jeg blander melet med kakao, 1/3 cacao og 2/3 mel, tilsætter 1-2 natron og ca. 50 g. sukker, og rører godt sammen, kommes i en større form, og bages ca. v/ 190 grader i 30-40 minutter, og gerne med rosiner i, der vendes med melet først, så de ikke synker til bunden. rhelenelt - 2010-04-10 09:21:24 jeg brugte 2 hele æg i stedet for 4 æggehvider og kagen blev rigtig god kan kun anbefales... mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne