Lammeterrin med aubergine
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Højtid: Påske Indsendt : Red : |
|
|
Udben lammekøllen og skær kødet i tynde skiver, eller skær mørbraderne i tynde skiver.
Steg kødskiverne 30 sek. på hver side i ½ spsk. af olivenolien.
Stil dem til side.
Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Pil og hak løg og hvidløg groft. Opvarm resten af olien og svits grøntsagerne 2 minutter. Tilsæt oregano, timian salt og steg 3 minutter. Tilsæt de flåede tomater og eddike og lad saucen småkoge ca 7 minutter. Purer saucen i foodprocessor eller blender. Tænd for ovngrillen. Skær auberginen i pæne skiver på langs. Læg dem på en bageplade, dryp citronsaft over og drys med lidt salt. Grill dem ca 5 minutter. Opvarm ovnen til 170 grader. Pensl en pateform med lidt olie. Læg først auberginens yderskiver med skalsiden nedad og derefter 2-3 aubergineskiver ovenpå. Fortsæt med strimler af kødet og ca. 4 spsk. af saucen. Gentag processen, indtil alt kød og aubergine er brugt. Gem overskydende sauce. Dæk formen med alufolie og læg noget tungt over f.eks. tørret bønner. Bag terrinen 45 minutter, fjern den ekstra vægt og bag yderligere 15 minutter hvis kødet er mørbrad, og 30 minutter, hvis der er fra lammekøllen. Afkøl terrinen på rist og stil den mindst 6 timer i køleskab. Server terrinen i tykke skiver med resten af saucen og grøn salat til. |
|
Opskriften er vist 11899 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Påskekok - 2012-04-08 18:07:57 Der bør tilsættes noget mere krydderi feks pepper ellers rigtig god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne