Påskekylling med æg

Påskekylling med æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Påskekylling med æg, billede 4 Påskekylling med æg, billede 1 Påskekylling med æg, billede 2 Påskekylling med æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
6 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
1 tsk. Rosmarin, frisk
1 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter.
Det kan evt. gøres dagen før.
Pluk kyllingen og riv kødet i strimler.

Kog de 6 af æggene 8-10 minutter.
Pil æggene.

Svits champignon i skiver 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber.


Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm.

Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad.

Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader C. alm. ovn.

Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde.

Tips:

Ca. lige så meget rent kyllingekød som champignon, altså 250 gram til 6 pers.





Beskrivelse:

Påskekylling med æg - overrask dine gæster til påske

Kyllinger hører sig til påsken, og hvorfor ikke forkæle familien med en god omgang påskekylling med æg omkring middagsbordet? Denne opskrift på kylling til påske vil fungere som et fint alternativ til lammekød - og det lille æg i butterdejen fungerer som en munter lille overraskelse.

Server gerne en sprød salat, hjemmelavet dressing og eventuelt ovnbagte rodfrugter til din påskekylling med æg, hvis du ønsker at spise den til aftensmad. Retten fungerer også fint til frokost med en let blandet salat.

En sand proteinkilde

Det magre hvide kyllingekød er en fantastisk kilde til protein. Protein er vigtigt for kroppen, da det fungerer som byggesten til muskler og væv. Derudover øger kyllingekød ikke risikoen for blodpropper ligesom eksempelvis oksekød. Fedtindholdet er desuden minimalt. Brystet er det mindst fedtholdige, mens vinger og lår indeholder en smule fedt. Hvis du følger en kostplan, kan du med fordel fjerne skindet, når kyllingen er tilberedt.

Kyllingekød indeholder en lang række vitaminer og mineraler, som er vigtige for kroppen. B12, kalium, fosfor og selen er blot nogle af de vitaminer og mineraler, som styrker din krop.

karakterer:
Opskriften er vist 193500 gange,
og udskrevet 13292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17073 (4065 kcal)
KJ pr. Pers. 2845 (677 kcal)
Vægt ialt 2428 gram
Vægt pr. Pers. 404 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 703 KJ (167 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-20 01:41:09
Den lyder lækker. Tror jeg vil lave den torsdag hvor jeg får gæster. Tror flødestuvet soinat vil passe udmærket til, så det prøver jeg.

  -   2014-04-13 08:54:31
Smager dejligt, og er meget dekorativ ....men måske lidt tør. Prøv med en champignonssovs til. Til orientering kan 2 kyllingebryst bruges. God påske.

  -   2009-12-30 01:15:34
super opskrift.. smagte vildt godt,, lavede også nogle uden æg, men med rød peberfrugt i,, det kan også anbefales. :O)

  -   2007-03-21 17:04:47
Super lækker opskrift - syns dog det er en lille bitte smule for tørt, men det er vel smag og behag...

  -   2005-01-01 01:01:01
ser godt nok lækkert ud

  -   2005-01-01 01:01:01
Kylling, æg og champignon bør afkøles før det lægges på butterdejen da den ellers kan finde på at smelte

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækker påskeret, smager bedst som nylavede, jeg har prøvet at fryse dem, da jeg lavede for mange. Det kan absolut ikke anbefales, ægget i midten bliver ret underligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Pragtfuld ret. Meget anbefalelsesværdig