Påskekylling med æg
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Højtid: Påske Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter.
Det kan evt. gøres dagen før. Pluk kyllingen og riv kødet i strimler. Kog de 6 af æggene 8-10 minutter. Pil æggene. Svits champignon i skiver 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber. Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm. Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad. Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader C. alm. ovn. Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde. Tips: Ca. lige så meget rent kyllingekød som champignon, altså 250 gram til 6 pers. |
Påskekylling med æg - overrask dine gæster til påskeKyllinger hører sig til påsken, og hvorfor ikke forkæle familien med en god omgang påskekylling med æg omkring middagsbordet? Denne opskrift på kylling til påske vil fungere som et fint alternativ til lammekød - og det lille æg i butterdejen fungerer som en munter lille overraskelse.Server gerne en sprød salat, hjemmelavet dressing og eventuelt ovnbagte rodfrugter til din påskekylling med æg, hvis du ønsker at spise den til aftensmad. Retten fungerer også fint til frokost med en let blandet salat. En sand proteinkildeDet magre hvide kyllingekød er en fantastisk kilde til protein. Protein er vigtigt for kroppen, da det fungerer som byggesten til muskler og væv. Derudover øger kyllingekød ikke risikoen for blodpropper ligesom eksempelvis oksekød. Fedtindholdet er desuden minimalt. Brystet er det mindst fedtholdige, mens vinger og lår indeholder en smule fedt. Hvis du følger en kostplan, kan du med fordel fjerne skindet, når kyllingen er tilberedt.Kyllingekød indeholder en lang række vitaminer og mineraler, som er vigtige for kroppen. B12, kalium, fosfor og selen er blot nogle af de vitaminer og mineraler, som styrker din krop. |
Opskriften er vist 193500 gange,
og udskrevet 13292 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (32 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-08-20 01:41:09 Den lyder lækker. Tror jeg vil lave den torsdag hvor jeg får gæster. Tror flødestuvet soinat vil passe udmærket til, så det prøver jeg. Tove - 2014-04-13 08:54:31 Smager dejligt, og er meget dekorativ ....men måske lidt tør. Prøv med en champignonssovs til. Til orientering kan 2 kyllingebryst bruges. God påske. Ingeborg - 2009-12-30 01:15:34 super opskrift.. smagte vildt godt,, lavede også nogle uden æg, men med rød peberfrugt i,, det kan også anbefales. :O) Jeanette - 2007-03-21 17:04:47 Super lækker opskrift - syns dog det er en lille bitte smule for tørt, men det er vel smag og behag... Kagekonen - 2005-01-01 01:01:01 ser godt nok lækkert ud Per - 2005-01-01 01:01:01 Kylling, æg og champignon bør afkøles før det lægges på butterdejen da den ellers kan finde på at smelte Helle - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig lækker påskeret, smager bedst som nylavede, jeg har prøvet at fryse dem, da jeg lavede for mange. Det kan absolut ikke anbefales, ægget i midten bliver ret underligt. christel - 2005-01-01 01:01:01 Pragtfuld ret. Meget anbefalelsesværdig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne