Dyreryg med tranebærsauce og rødkålssalat

Dyreryg med tranebærsauce og rødkålssalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyreryg med tranebærsauce og rødkålssalat, billede 4 Dyreryg med tranebærsauce og rødkålssalat, billede 1 Dyreryg med tranebærsauce og rødkålssalat, billede 2 Dyreryg med tranebærsauce og rødkålssalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.dyreryg på ben eller 800 gr. dyrefilet
2 dl.rødvin
2 tsk.hele enebær
 
1 kg.aspargeskartofler
 persille
 smør
 
 Rødkålssalat:
1 kg.rødkål
1 løg
4 æbler
200 g.hakkede nødder
2 appelsiner i skiver
1.5 dl.kryddereddike
0.5 dl.olie
 salt
 peber
1-2 spsk.ribsgele
 
 Tranebærssauce:
1.5 pære
0.5 løg
1 fedhvidløg
1.5 Kanelstang
2 tsk.portvin
4 tsk.ribsgelé
2 tsk.akaciehonning
300 g.tranebær
2 dl.rødvin
5 dl.vildfond (evt. terning)
25 g.lidt smør
 
Opskrift:
Dyreryg og kartofler:
Skær senerne fra dyreryggen. Skær også underryggen fra (mørbrad) og gem den til senere brug.

Gnid det med salt, peber og knuste enebær og læg smørskiver på kødet. Brun dyreryggen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Hæld derefter lidt rødvin over, dæmp temperaturen til 170 grader C. alm. ovn, og lad den stege videre i ca. 20-30 minutter (afhængig af vægt). Stegen skal trække i 20 minutter, inden den kan serveres.

Udskæring:
Fileterne løsnes fra benene og skæres i skiver på skrå, kødet kan så lægges tilbage på ryggen og serveres herpå.

Aspargeskartoflerne koges, pilles og vendes kort i smør og persille inden servering.

Rødkålssalat:
Rødkål, æbler og løg snittes fint og svitses i olie. Eddike, ribsgelé, salt og peber tilsættes efter smag. Inden servering blandes appelsinstykker og hakkede nødder i.

Tranebærsauce:
Pærer og løg skæres i store tern og svitses i smør og kanel. Tranebærrene og rødvinen tilsættes, og det hele skal nu koge lidt ind. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5 minutter. Kanelstangen tages op og det hele blendes og sigtes, og smages til med salt og peber. Rør en klat smør i saucen lige inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 125436 gange,
og udskrevet 5456 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-02 15:24:09
Jeg har haft stor glæde af kommentarerne og vil tilføje: Saucen er for bitter - færre tranebær mere vildtfond og mere gele (ribs eller vindrue). Rødkålssalaten, som er fin, passer mere til 12 pers end til 4. Den er også god med granatæble!!

  -   2010-12-07 22:55:16
Det er simpelthen den bedste opskrift jeg har fået med vildt. Som datter af en jæger måtte jeg bare prøve denne. Den findes ikke bedre. Skulle du have sovs i overskud .... kan den sagtens fryses og bruges til "en frikadelle el. lign"

  -   2010-01-07 22:08:07
Prøvede denne Nytårsaften, fantastisk. Skøn sauce. Det var bare perfekt.

  -   2008-09-28 16:49:31
Et spørgsmål: skal rødkålssalaten være lunken, eller mår den godt være kold ?

  -   2007-12-28 12:15:26
Saucen er den bedste vi nogen sinde har smagt. Passer også perfekt til oksemørbrad og oksesteg. Den er slet ikke bitter, bare husk at tage kanelstangen op i tide.

  -   2007-12-17 12:19:16
perfekt H.E.Olsen 4200 Slagelse

  -   2007-08-08 12:14:42
Til Anette, inde ved benet vil der måske nok være lidt blod, men resten at filetterne er fint rosa.

  -   2007-08-08 12:13:02
Vedr. saucen så tror jeg at saucen er blevet bitter fordi at du har glemt at fiske kanelstangen op inden den blendes, selv havde jeg det problem at jeg ikke kunne skaffe friske tranebær, og brugte derfor tørrede i samme mængde, men det blev nærmest sødgrød så hvis der bruges tørrede bær skal der ikke bruges nær så mange, måske 100 g. og så noget mere vand.

  -   2005-01-01 01:01:01
Perfekt gæstemad og virke virkelig lækkert - gav den lidt mere i ovnen, og så var kødet super lækker, både for dem der elsker rødt og medium kød

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøvede denne opskrift til Nytårsaften - jeg er jægersøn og har fået rrrigtig meget vildt - denne opskrift er den bedste jeg har fået nogensinde. Kødet smeltede på tungen og ja, det var rødere end de fleste andre dyrerygge jeg har smagt, men ikke bloddryppende. Alt for mange gange bliver en god dyreryg for tør, når den får 1½ i gryde eller ovn. Dette er meget lækrere. Mine 20 gæster kunne ikke få nok og jeg var glad for at jeg havde lavet en sikkerheds-dyrekølle, så jeg havde kød nok. Sauce og salat fungerede perfekt. Tranebær-smagen i saucen kan godt være lidt bitter - hvis du er til mere rund og sød sauce, så smag den til med ekstra ribsgelé eller tilsæt lidt færre tranebær fra starten.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er jo reletivt anette.. jeg syns den er ok

  -   2005-01-01 01:01:01
Duer ikke - saucen er alt for bitter. Stegetiden for kort til dyreryg. Alt for blodig

  -   2005-01-01 01:01:01
det er nåde af det beste vi har prøvet uden bacon til vildt