Blomkåls gratin
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 332667 gange,
og udskrevet 8557 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (77 stemmer) |
|
Kommentarer L. JENSEN - 2018-10-15 17:03:52 Flydende... har gjort ALT rigtigt men den er flydende.. :-( Kaj Rasmussen - 2018-04-01 19:02:10 Da jeg var barn og vi fik gratin , var der altid fars i bunden Alm frikadellefars, uanset om det var Blomkål , Rosenkål eller andet. Og det gør også selv stadigvæk. men jeg kan ikke finde nogen opskrift med fars nogen steder. ????????? Ruth Nielsen - 2018-02-24 09:03:46 Samme gode opskrift fra ..Køkkenbogen for unge piger . Af Karen Harrekilde fra 1954. tinger A - 2017-10-20 11:42:48 laver alm opbagning---skal i dag lave den med laks +noget grønt i---og drysser altid rasp i bund og sider og selvfølgelig ovenpå og en klat smør. så får du en lækker sprød skorpe. Cirsten - 2017-05-03 16:40:34 Giver dig ret John John - 2017-03-06 14:33:56 Det virker som om, at skribenten har fået metoden i opbagning galt i halsen. Melet røres ud i smeltet smør først, til en tyk dej, og så mælk og evt. bouillon. Winnie - 2015-03-21 13:05:41 Nogen der ved om man kan tilberede og bage senere på dagen? anonym - 2015-01-10 20:10:47 Har lige lavet den. En spsk salt er ALT for meget. En teskefuld ville være mere passende. Lars Lysholm - 2014-07-01 22:00:34 Ja, det var bestemt i overkanten med en spiseskefuld, hvis jeg skal udtrykke det diplomatisk. Lars Lysholm - 2014-07-01 20:29:55 1 spsk salt lyder af meget. Er spændt på, om det er en trykfejl. Gratinen står i ovnen nu... Tilde - 2012-07-29 16:37:15 Det kan også være lækkert at komme muskatnød, karry og/eller hvidløg i dejen anonym - 2012-06-12 21:52:22 vil prøve g tilsætte evt lidt gulerødder og ærder også når jeg laver den,i morgen, men tænker den kan bruges med mange raster af en hver herkomst Rasmus Fristrup - 2012-04-24 14:31:03 Som et eventuelt forslag kunne man til at starte med lave en opbagning af smør og mel og derefter tilsætte mælk således den ikke klumper :-) mangler der smag kan man lave en grøntsagsbullion som kan tilsættes blandingen. Meclan. - 2011-10-12 19:38:49 Henriette: Det er hvor ovnen varmer uden luften suser rundt, på din ovn, er der en streg både for oven og for neden, der er almindelig ovn. Glæder mig til at prøve opskriften. Henriette - 2011-10-10 17:21:29 Er lidt i tvivl hvad der menes med en alm ovn?? for jeg har varmlufts ovn, men venter bare og ser hvad der sker rocco - 2011-01-20 17:08:56 står og laver gratin'en lige nu. har lige smidt den i ovnen.. har ikke fået denne ret i 15 - 16 år.. men jeg glædermig vildt til at smage den.. og ja til tica brug nu kvalitets varer så smager det bare bedre.. skal nok skrive igen når den er spist med endnu en lille kommentar. Tica - 2010-11-01 18:08:26 Altid en god opskrift husker den selv fra min barndom :-), men drop den færdigrevne skinke og brug en rest kvalitets hamburgerryg eller et stykke hel skinke skåret i tern, smagen er bare så meget bedre :-) plet - 2010-06-02 11:17:37 kan blomkålen blive mør i ovnen eller skal den ikke lige blanceres, inden den kommes i gratinen. Så kan man evt bruge halv mælk og halv grøntsagsvand? anonym - 2010-03-28 17:51:02 Super lækker gratin, og så er det jo den kalorielette udgave - sammenlignet med mange andre opskrifter i hvert fald. Men det bliver den bestemt ikke ringere af! Janne - 2010-02-27 14:55:06 jeg syntes den er rigtig god :) min mor lavede den altid jeg var lille .. den smager rigtig godt anonym - 2009-03-17 09:52:03 Rigtig god - jeg gav den ca. 1 time på 200 grader c midt i ovnen og den blev lækker og brugte to æggehvider mere, fordi jeg havde dem i overskud, men tror dog ikke det betyder noget. Steen - 2009-03-10 21:22:02 Smager dejligt og er let at lave. MEN beregn noget længere bagetid end angivet. Jeg bagte i 1,5 time og det var stadig ikke helt nok. bellavista - 2009-02-07 15:02:35 min farmor lavede den da jeg var barn i 1940 og serverede den med blødt smør. nu laver mine døtre den og det er stadig en vinder hver gang. ja gode opskrifter forsvinder ikke, heldigvis. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne