Svenske grovboller

Svenske grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
2 spsk.olie
2 dl.vand
1 dl.sirup
1 tsk.salt
2 dl.groft mel (lige dele rug- og grahamsmel og havregryn)
325 g.hvedemel
 sammenpisket æg til pensling
 groft mel til drys
 
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål. Varm olie, vand og sirup til ca. 37 grader (fingervarmt) og opløs gæren i lidt af den varme væske. Rør resten i og tilsæt salt, groft mel og det meste af hvedemelet. Ælt det til en smidig dej med så meget mel, som den kan tage. Lad dejen hæve i ca 45 minutter.

Ælt dejen igennem på melet bord og form den til en lang pølse. Del den i ca 16 stykker og tril stykkerne til boller. Lad bollerne efterhæve på bageplade, til dejen springer tilbage ved et let tryk, 30-45 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med groft mel. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 12 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 19293 gange,
og udskrevet 502 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-07 14:10:05
Super boller ! De hæver ikke så meget, men en dobbelt portion hjælper på det !! Jeg laver ca. 16 ud af en dobbelt portion.

  -   2009-09-14 16:31:54
Dejlige boller. Jeg valgte dog rugmelet fra.

  -   2007-03-16 15:44:36
smager skønt men kunne ikke få dem til at hæve særlig meget

  -   2005-01-01 01:01:01
Mine boller blev sorte i bunden. Jeg anbefaler, at man sætter temperaturen ned og giver dem lidt længere tid i stedet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Superlækre