Svenske grovboller
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Oprindelsesland : Sverige Indsendt : |
|
|
Smuldr gæren i en skål.
Varm olie, vand og sirup til ca. 37 grader (fingervarmt) og opløs gæren i lidt af den varme væske.
Rør resten i og tilsæt salt, groft mel og det meste af hvedemelet.
Ælt det til en smidig dej med så meget mel, som den kan tage.
Lad dejen hæve i ca 45 minutter.
Ælt dejen igennem på melet bord og form den til en lang pølse. Del den i ca 16 stykker og tril stykkerne til boller. Lad bollerne efterhæve på bageplade, til dejen springer tilbage ved et let tryk, 30-45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med groft mel. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 12 minutter. |
|
Opskriften er vist 19293 gange,
og udskrevet 502 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Jan - 2012-01-07 14:10:05 Super boller ! De hæver ikke så meget, men en dobbelt portion hjælper på det !! Jeg laver ca. 16 ud af en dobbelt portion. Tina - 2009-09-14 16:31:54 Dejlige boller. Jeg valgte dog rugmelet fra. Line - 2007-03-16 15:44:36 smager skønt men kunne ikke få dem til at hæve særlig meget BGA - 2005-01-01 01:01:01 Mine boller blev sorte i bunden. Jeg anbefaler, at man sætter temperaturen ned og giver dem lidt længere tid i stedet. Jannie - 2005-01-01 01:01:01 Superlækre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne