Kastaniemousse med nøddebunde og appelsinsauce

Kastaniemousse med nøddebunde og appelsinsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Nødder - Kastanier

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kastanie mousse:
100 g.kastaniepurée fra dåse
50 g.nougat
2.5 dl.cremefraiche 38%
15 g.flormelis
0.25 Vaniljestang
 
 Nøddebund:
30 g.smør
30 g.fintsnittede hasselnødder
30 g.sukker
30 g.honning
20 g.hvedemel
 
 Appelsin sauce:
1 appelsin
100 g.sukker
2 dl.vand
1.5 cl.Tripple Sec eller Cointreau (appelsinlikør)
 
 
Opskrift:
Kastaniemousse:
Alle ingredienser lunes under konstant omrøring til de er smeltet sammen (må ikke koge). Massen hældes op i en skål og stilles koldt, gerne natten over.

En ske lunes i kogende vand og man kugler moussen op med en spiseske til "æg" og anretter disse på tallerkenen med nøddebundene over.

Nøddebunde:
Alt røres sammen og formes som en pølse med en diameter på ca. 4 cm. Stilles koldt til pølsen er skærefast. Pølsen skæres i 1 cm tykke skiver og trykkes lidt fladere. Bages i ovn ved 200 grader i ca. 7 min. til de har taget farve. Afkøles til de er sprøde.

Appelsinsauce:
Appelsinen vaskes, skallerne skæres tyndt og kødes skæres groft. Koges i vand med sukker og pureres eller blendes. Stilles koldt. Ved servering lægges saucen på bunden af tallerkenen. For farvens skyld, kan man pynte af med sæsonens bær.





karakterer:
Opskriften er vist 15387 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-16 01:55:12
Hvor kan man købe kastanje puree ?