Vildænder i portvinssauce

Vildænder i portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildænder i portvinssauce, billede 4 Vildænder i portvinssauce, billede 1 Vildænder i portvinssauce, billede 2 Vildænder i portvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 unge vildænder
30 g.smør
2 spsk.olie
3 tsk.knuste enebær
2 tsk.tørret rosmarin
 Salt
 peber
2 dl.appelsinsaft
1 dl.portvin
2.5 dl.vand
 
 Sauce:
2.5 dl.cremefraiche 38%
0.5 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Rens ænderne. Gnid dem godt med enebær, rosmarin, salt og peber. Brun dem herefter i smør og olie, ænderne tages op og fedtstoffet hældes fra og kasseres. Kom ænderne tilbage i gryden og tilsæt appelsinsaft og portvin. Lad ænderne simre med låg i ca. 50 minutter under låg eller til de er møre. Hvis gryden er ved at koge tør så kan der tilsættes ekstra vand

Tag ænderne op af gryden og hold dem varme. Lad stegeskyen stå lidt så fedtet kan samle sig på toppen og drys så hvedemelet ud over og lad det opsuge i fedtet. Tilsæt creme fraiche. Varm saucen godt igennem og, jævn den med lidt meljævning og smag til med salt og peber.

Serveres med hvide kartofler eller pommes frites.





karakterer:
Opskriften er vist 21536 gange,
og udskrevet 835 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-04 19:03:46
supergod

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager fantastisk. Den er nem at lave og hvis man tilrettelægger incl. kogetid på kartofter er det hele færdigt på samme tid.