Dansk kalvenyresteg med fransk dijonsauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Begynd med at tænde for ovnen på 180 grader.
Skær så først kødet fra benet og brun kødet på en varm pande i lidt olie. Krydr det med salt og peber og læg kødet tilbage på benet. Anbring kød og ben i en bradepande eller stort ildfast fad (senere skal der også være plads til nyren) og sæt det i nu varm ovn i ca 40 minutter. Brun den hele nyre på en varm pande i lidt olie og smør. Når stegen i ovnen har 10-12 minutter tilbage, lægges nyren ind til den og steger med. Når tiden er gået tages såvel steg som nyre ud af ovnen og stilles lunt (dæk med stanniol) i min. 15 minutter, så kødet kan hvile Skræl de to skalotteløg og hak dem. Kom de hakkede skalotteløg på en sautepande i lidt for ikke varm olie og lad dem lige simre lidt, de må ikke brunes. Kom så dijon sennep i panden og derefter kalvefonden/bouillonen. Lad det hele koge godt igennem og pisk så det kolde smør i (nu må det ikke koge) og tilsæt plukkede persilleblade. Smag til med salt og peber. Agurkesalat med timian (start på den mens stegen er i ovnen) skær 1½ agurk i 2-3 mm. tynde skiver og drys skiverne med groft salt med løs hånd. Læg så agurkeskiverne i en sigte eller et dørslag i 30 minutter under let pres, anbring sigten i en gryde, læg en tallerken oven på, oven på tallerkenen anbringes en skål fyldt med ca ½ l. vand sådan presses agurkeskiverne let. I en passende gryde koges eddike, sukker og peberkorn i 5 minutter. Tilsæt de tre kviste timian og lad dem koge med i yderligere 3-4 minutter. Lad så lagen køle af, hæld den gennem en si over en skål. Tag agurkeskiverne op af den sigte, de ligger i, vend dem forsigtigt ned i skålen med lagen. Server så skiver af kødet og nyren på varme tallerkner sammen med den gode sauce og server agurkesalat til. Giv et godt brød eller kartofler til. Tips: Bestil kalvenyrestegen et par dage i forvejen. |
|
Opskriften er vist 15020 gange,
og udskrevet 223 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte - 2013-05-02 10:12:20 Hvor kan man købe en kalvenyresteg? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne