Dansk kalvenyresteg med fransk dijonsauce

Dansk kalvenyresteg med fransk dijonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.kalvenyresteg med ben og hel kalvenyre
 
5 dl.kalvefond (bouillon)
1 spsk.dijonsennep
50 g.koldt smør
2 skalotteløg
2 spsk.vindruekerneolie til stegning
 smør til stegning
1 bdt.Persille
 salt
 friskkværnet peber
 
 salat
 agurk
 groft salt
½ dl.eddike
½ dl.sukker
5 helepeberkorn
3 kvistefrisk timian eller 2 tsk. tørret
 
Opskrift:
Begynd med at tænde for ovnen på 180 grader.

Skær så først kødet fra benet og brun kødet på en varm pande i lidt olie. Krydr det med salt og peber og læg kødet tilbage på benet. Anbring kød og ben i en bradepande eller stort ildfast fad (senere skal der også være plads til nyren) og sæt det i nu varm ovn i ca 40 minutter.

Brun den hele nyre på en varm pande i lidt olie og smør. Når stegen i ovnen har 10-12 minutter tilbage, lægges nyren ind til den og steger med. Når tiden er gået tages såvel steg som nyre ud af ovnen og stilles lunt (dæk med stanniol) i min. 15 minutter, så kødet kan hvile

Skræl de to skalotteløg og hak dem. Kom de hakkede skalotteløg på en sautepande i lidt for ikke varm olie og lad dem lige simre lidt, de må ikke brunes. Kom så dijon sennep i panden og derefter kalvefonden/bouillonen. Lad det hele koge godt igennem og pisk så det kolde smør i (nu må det ikke koge) og tilsæt plukkede persilleblade. Smag til med salt og peber.

Agurkesalat med timian
(start på den mens stegen er i ovnen)
skær 1½ agurk i 2-3 mm. tynde skiver og drys skiverne med groft salt med løs hånd. Læg så agurkeskiverne i en sigte eller et dørslag i 30 minutter under let pres, anbring sigten i en gryde, læg en tallerken oven på, oven på tallerkenen anbringes en skål fyldt med ca ½ l. vand sådan presses agurkeskiverne let.

I en passende gryde koges eddike, sukker og peberkorn i 5 minutter. Tilsæt de tre kviste timian og lad dem koge med i yderligere 3-4 minutter. Lad så lagen køle af, hæld den gennem en si over en skål. Tag agurkeskiverne op af den sigte, de ligger i, vend dem forsigtigt ned i skålen med lagen. Server så skiver af kødet og nyren på varme tallerkner sammen med den gode sauce og server agurkesalat til. Giv et godt brød eller kartofler til.

Tips:

Bestil kalvenyrestegen et par dage i forvejen.





karakterer:
Opskriften er vist 15012 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-02 10:12:20
Hvor kan man købe en kalvenyresteg?