Stegt hare
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Indsendt : Red : |
|
|
Læg den parterede hare i en skål af passende størrelse, de tørrede enebær knuses og drysses over.
Hæld hvidtøllet over og læg en tallerken over, til at holde haren under øllet ved let pres.
Lad haren stå koldt og trække i øllet til næste dag. Vend den et par gange undervejs. Tag forbenene fra, og kog dem af i en halv liter vand til bouillon. Tør ryggen og bagbenene af med lidt køkkenrulle og stik tynde strimler spæk jævnt over hele haren. Brug en spæknål, hvis man ikke har sådan en, kan man bruge en spids kniv. Brun haren omhyggeligt i margarinen og drys med salt og peber. Spæd afkoget fra forbenene ved og lad haren småstege i 1 ¾ time eller til den er mør. Hæld fløden på, når haren har stegt ca. halvdelen af tiden. Ryggen af haren er færdig efter ca. en time. Tag den op og hold den varm. Sovsen sies og smages til med salt og peber og ribs eller rønnebærgele. Skær filetterne af hareryggen, skær dem i pæne skrå skiver og arranger dem igen på rygbenet. Anbring ryggen på midten af et pænt ovalt fad. Tag benene ud af baglårene og skær dem i pæne stykker og placer dem rundt om ryggen. Hæld lidt sovs over kødet på fadet. Server haren med hvide kartofler, pomme frittes, grøn salat tilsat lidt rå champignonskiver i en olie-eddike-marinade. Halve kogte æbler med rønnebærgele passer også fint til. En syrlig æblemos smagt til med peberrod og et par skefuld mayonnaise er også fint tilbehør |
|
Opskriften er vist 28764 gange,
og udskrevet 542 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Ael - 2012-04-23 08:55:08 Hvordan tjekker man om det er en ung hare man har fået ram på. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne