Oksetyndstegsfilet med pasta i valnøddesauce
Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Rids fedtet på oksetyndstegen i rudemønster/tern.
Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber.
Sæt den i et lille ovnfastfad og stil den i ovnen ved 180 grader.
Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen.
Centrumstemperaturen skal være 55-60 grader for rosastegt kød, 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt.
Det tager 45-60 minutter.
Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.
Stegefedtet kasseres.
Valnøddesauce: Skiver af franskbrød uden skorpe udblødes i 1 dl. mælk i ca. ½ time i en rummelig skål. ¾ af valnødderne hakkes fint, evt. på foodprocessor og kommes i skålen sammen med fint hakket hvidløg. Det hele røres sammen med et piskeris til en jævn, tyk masse, og herefter tilsættes olivenolie lidt af gangen. Hak persillen og tilsæt halvdelen, gem resten rosenkålene. Kom reven parmesanost i saucen og smag til med salt og peber. Gem den tykke sauce (minder om pesto i konsistens) til pastaen skal koges lidt senere. Rosenkål i persillesmør Rens rosenkålene. Lad dem koge møre i ½ liter letsaltet vand i en stor gryde under låg 5-10 minutter. Hæld vandet fra og kom smør og persille på rosenkålene. Rør forsigtigt rundt så smørret og persillen fordeler sig over alle rosenkålene. Kog fettuchinierne som anført på pakken i letsaltet vand. Vend valnøddesaucen i og drys de sidste valnødder over som pynt. Anret skiver af stegen sammen med rosenkålen med persillesmør og server pasta i valnøddesauce. |
|
Opskriften er vist 18091 gange,
og udskrevet 606 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Ivan Christensen - 2005-01-01 01:01:01 Kononopskrift. Valnødsauces kan godt blive lidt klæg hvis ikke man får lavet nok |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne