Vinsuppe og skinke
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Kog byggryn i ribssaften m/ kanel, tilsæt svesker, rosiner og korender, tilsæt rødvin (evt. lidt cognac) kom tynde skiver citron i, smages til med sukker.
Skinke og flæsk koges og skæres i tynde skiver, som serveres med flødestuvede kartofler og sennep, spises sammen med vinsuppen. |
|
Opskriften er vist 14777 gange,
og udskrevet 280 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer inga jensen - 2020-03-11 10:25:31 Det hedder jo vinsuppe, men du har glemt vinen. Når det hele er klar hældes 1 fl rødvin i suppen, den må ikke koge. Og så spises retten også sammen med frisk bagt franskbrød med smør. Så er alle hverdags ingredienserne iklædt festtøj. Sådan blev det spist til dåb, bryllup høstfest eller begravelse i Sønderjylland nok mest i den sydvestlige del. Og stemningen var god med den varme VIN suppe. Inge Lise Nielsen - 2018-11-12 18:26:30 Sidst jeg fik vinsup var til en efterkonfirmation midt i 80-erne. Da var flæsket dog byttet ud med skinke og ostemadder på lyst brød. Det smagte nu også godt. Det blev da heller ikke ringere af at der også var rødvin i glassene. Rosemarie Nielsen - 2016-08-29 19:23:57 Meget lækker Hjørnegården, Bredebro - 2009-09-10 08:38:49 Hvert år afholder Plejecentret Hjørnegården et stort høstmarked. Her serveres Vinsup å flæsk til middag om aftnen. Vi har ofte snakket om vi skulle have en anden menu, men heldigvis er der ikke stemning for at ændre det. Vi har mange der kommer ude fra og spiser med , og vi har alle en festlig aften ud af det, med underholdning og højt humør. Kaja - 2009-01-02 10:39:48 Vi spiser denne ret hvert år mellem jul og nytår, ved min fætter i Dødstrup. Hvert andet år få vi pandekager til retten i stedet for skinke Bjarne Rask - 2008-04-04 18:57:28 Retten er en gammel Sønderjysk egnsret som blev serveret ved bryllup, sølvbryllup ol. Senere blev den ofte serveret i forbindelse med vinterens tærskning, hvor man ofte på de større gårde, i den forbindelse havde hyret daglejere sammen med det daglige folkehold. I min barndom i 60´erne blev retten serveret med paneret stegt skinke. Altså uden kogeflæsk Sønderjyden - 2007-08-13 15:10:15 Retten hedder vinsup å flæsk og er en sønderjysk egnsret. Oprindelig en bryllupsmiddag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne