Vildtpate
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrebov Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet køres 1 gang gennem maskinen sammen med sorte oliven., timan hvidløg og skalotteløg. Hældes i en skål og æltes godt gennem med hånden. Hviler koldt ca 1 time.
De grønne oliven skæeres i ringe, blands i farsen sammen med æg, salt, peber, mel. Tilsæt hvidvinen og bland det hele forsigtigt sammen. Terrinen beklædes med bacon, læg det sådan at kanten af terrinen er dækket. Derefter farsen, baconen, der ligger op over kanten, bøjes hen over farsen. Låg lægges over, eller stanniol bindes over og terrinen sættes i en forvarmet ovn. 200 grader C. alm. ovn. ca 1,5 time. Er man ikke helt sikker på ovnens varme, er det klogt at sætte formen i vandbad. Den første halvdel ef stegetiden. Den færdige pate afkøles helt, vendes forsigtigt ud af formen og skæres i tynde skiver. Pyntes evt med skiver af oliven. Serveres med små grønne agurker, grøn salat, surbrød eller valnøddebrød, og en kold skummende ØL Pateen kan også glaseres med en kraftig sky, stivnet med husblas. |
|
Opskriften er vist 89062 gange,
og udskrevet 2886 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Robert Larsen - 2017-02-11 18:51:46 Udmærket opskrift som giver et godt og smagfuldt resultat.. Kom nogle hele nøddekærner i som gav et dekorativt udseende på skiverne.. Bagte i brødforme og lod dem køle af til næste dag ... Enkelt at skære flotte skiver.. birthe - 2011-12-15 18:58:40 jeg brugte hvid portvin, hvor jeg lagde forskellige krydderurter i:laurbærblade, rosmarin, timian, enebær, tørret ramsløg og salvie i. Urterne trak natten over. Rigtig godt. Aage H - 2009-03-15 19:49:55 En rigtig god opskrift. Vi tilføjede dog 60-70 g spæk, da vi brugte skinkefars. kbkongstad - 2005-01-01 01:01:01 lidt tør men ellers super! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne