Laksepate Med Limedressing
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Spinat:
Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyld dem grundigt. Kom spinatbladene i rigeligt kogende letsaltet vand i ca 1 min. Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand. Laks: Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca 24 cm), så det passer til en sandkageform (ca 1.5 l). Skær resten af fileten i tern. Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor/hurtighakker, og hak det ved hurtig hastighed i ca 30 sek., farsen skal være sammenhængende. Smør formen. læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - Laksefars, Spinatblade, laksestykket, Spinatblade og laksefars, bank formen let mod bordpladen, dæk formen med et låg eller alufolie. Bag patéen midt i ovnen i ca 2 time ved 150 grader C alm. ovn. Patéen stilles derefter tildækket i køleskabet i 12-24 timer. Limedressing: Smag creme fraiche'en til med limesaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør den op inden servering. Pyntes med limebåde & citronmelisse. Serveres med flutes |
|
Opskriften er vist 67417 gange,
og udskrevet 1167 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Bjarne - 2021-10-04 21:36:27 Læser jeg rigtigt at den skal 2 timer i ovnen? anonym - 2019-04-19 08:43:59 kan den fryses ? anonym - 2014-04-02 08:32:18 Kan den fryses? Søren - 2007-12-10 15:40:03 Denne opskrift kommer vist fra Karolines Køkken: |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne