Porertærte

Porertærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Porertærte, billede 4 Porertærte, billede 1 Porertærte, billede 2 Porertærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
60 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
125 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
30 gram Hytteost. 20+
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
20 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Alle ingredienser til dejen æltes sammen. Dejen skal have en blød konsistens. Dejen hviler i køleskab i ca. 30 minutter.

Gulerødderne skrælles og skæres i små tern. Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Gulerødderne og porrerne koges i ca. 2 min. i letsaltet vand. Væden sies fra. Æggene, hytteosten, mælken, revet ost, salt og peber piskes sammen.

Dejen rulles tyndt ud og lægges i en smurt tærteform (20-22 cm i diameter). Dejen prikkes med en gaffel og forbages 10 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Grønsagerne fordeles på bunden af tærten, og æggemassen hældes over. Porretærten bages ca. 30-40 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Servering:
Tærten serveres med en salat eller råkost. Porretærten kan serveres som frokostret til 4-6 pers.





karakterer:
Opskriften er vist 148294 gange,
og udskrevet 3238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4278 (1018 kcal)
KJ pr. Pers. 2139 (509 kcal)
Vægt ialt 979 gram
Vægt pr. Pers. 489 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 436 KJ (104 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-25 18:43:55
Byttede rundt på hvede- og grahamsmel.. Brugte desuden Purpurhvede (for at komme 'af' med den).. Smagte fortrinligt.. Kan fryses.. Kan laves 2-3 dage før brug.. Gennemvarm den før servering.. ;)

  -   2018-02-16 19:01:12
Anbefaler omvendt forhold mellem hvedemel og grahamsmel og i øvrigt at lave en halv gange ekstra dej oveni

  -   2016-02-25 19:20:21
Bunden er ganske uspiselig, kan faktisk ikke tygges. Jeg checkede opskriften flere gange, fordi jeg var sikker på, at jeg havde gjort noget forkert, men ak nej ! Fyldet smagte derimod godt !

  -   2015-08-11 16:42:21
Kan dejen laves uden grahamsmel? Er der nogle der har begivet sig ud i det? :-)

  -   2014-10-12 16:27:29
Vildt go' Jeg tilsatte en masse andre grønsager og skinke og kylling. Vildt go' Istedet for mozzarella ost til satte jeg karolinen køkken mexicanske ost med en masse frydderier i ost ❤️ den virkelig

  -   2011-03-20 11:30:03
kan tærten fryses?

  -   2009-09-13 21:02:07
der er 2 r'er i porre

  -   2007-06-13 16:05:12
god med feta og skinke i :)

  -   2005-01-01 01:01:01
mums jeg elsker porretærte.. og den her er slet ikke værst (:

  -   2005-01-01 01:01:01
Fin grundopskrift, 3 - 4 fed hvidløg snittet i tynde skiver i fyldet er godt. Jeg har skiftet hytteost ud med fromage frais, det bliver den ikke ringere af, men lidt mere fedtfatig