Krydret bønnegryde fra Mexico

Krydret bønnegryde fra Mexico, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Hvide bønner

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :     
Krydret bønnegryde fra Mexico, billede 4 Krydret bønnegryde fra Mexico, billede 1 Krydret bønnegryde fra Mexico, billede 2 Krydret bønnegryde fra Mexico, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvide bønner. tørrede
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
0.5 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
0.5 Rød chilipeber
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
150 gram Bacon i tern
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1.5 spsk. Karry
1 spsk. Timian, frisk
1 tsk. Basilikum, tørret
0.5 tsk. Koriander, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer.

Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern. Skær porrerne i ringe. Del chilien, fjern kernerne og skær den i fine tern. Skær bacon i tern.

Varm olien i en tykbundet gryde. Svits karryen et øjeblik, tilsæt løg og bacon og lad det svitse et par minutter.

Tilsæt alle grønsagerne og de afdryppede bønner og vend dem godt. Tilsæt tomatpureen sammen med krydderurter og krydderier. Bland det godt og hæld vand og citronsaft ved. Grønsagerne skal være knap dækkede. Lad bønnegryden koge over svag varme under låg ca. 1 time. Vend af og til under kogningen og tilsæt lidt ekstra vand, hvis retten ser ud til at koge tør.

Tilbehør:
Hakket persille blandet med presset hvidløg og revet parmesan, brød





karakterer:
Opskriften er vist 45976 gange,
og udskrevet 1183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12794 (3046 kcal)
KJ pr. Pers. 3198 (761 kcal)
Vægt ialt 3278 gram
Vægt pr. Pers. 819 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 390 KJ (92 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 13.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-29 08:59:00
lad boennerne staa natten over i vand, vandet kan med fordel tilsaettes en tsk soda. perfekte hver gang.

  -   2012-02-07 23:34:11
De hvide bønner var ikke ordentligt mørre, citronsaften kan godt have en indflydelse på dette, så den kan man evt. vente og tilsætte til slut når rettens skal smages til, ellers vil jeg mene at bønnerne skal koges en halv times tid inden de tilsættes retten.

  -   2008-08-11 15:16:32
Hvilken slags selleri er her tale om? Knoldselleri eller bladselleri? Jeg vil tro det sidste, da det umiddelbart synes at passe bedst ind i opskriften, men det ville være rart at vide :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager dejligt, men skal koge meget længere end den anførte time for at bønner og kartofler er møre. Anden gang jeg lavede retten forkogte jeg bønnerne. Jeg brugte desuden røget mørbrad istedet for bacon - det er uden fedt, men bevarer den røgede smag.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker spicy vinter ret. Kan anbefales.