Krydret bønnegryde fra Mexico
Hovedingrediens : Bælgplanter - Hvide bønner Oprindelsesland : Mexico Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer.
Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern. Skær porrerne i ringe. Del chilien, fjern kernerne og skær den i fine tern. Skær bacon i tern. Varm olien i en tykbundet gryde. Svits karryen et øjeblik, tilsæt løg og bacon og lad det svitse et par minutter. Tilsæt alle grønsagerne og de afdryppede bønner og vend dem godt. Tilsæt tomatpureen sammen med krydderurter og krydderier. Bland det godt og hæld vand og citronsaft ved. Grønsagerne skal være knap dækkede. Lad bønnegryden koge over svag varme under låg ca. 1 time. Vend af og til under kogningen og tilsæt lidt ekstra vand, hvis retten ser ud til at koge tør. Tilbehør: Hakket persille blandet med presset hvidløg og revet parmesan, brød |
|
Opskriften er vist 45976 gange,
og udskrevet 1183 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer pia elia - 2021-01-29 08:59:00 lad boennerne staa natten over i vand, vandet kan med fordel tilsaettes en tsk soda. perfekte hver gang. Per - 2012-02-07 23:34:11 De hvide bønner var ikke ordentligt mørre, citronsaften kan godt have en indflydelse på dette, så den kan man evt. vente og tilsætte til slut når rettens skal smages til, ellers vil jeg mene at bønnerne skal koges en halv times tid inden de tilsættes retten. René - 2008-08-11 15:16:32 Hvilken slags selleri er her tale om? Knoldselleri eller bladselleri? Jeg vil tro det sidste, da det umiddelbart synes at passe bedst ind i opskriften, men det ville være rart at vide :) RB - 2005-01-01 01:01:01 Smager dejligt, men skal koge meget længere end den anførte time for at bønner og kartofler er møre. Anden gang jeg lavede retten forkogte jeg bønnerne. Jeg brugte desuden røget mørbrad istedet for bacon - det er uden fedt, men bevarer den røgede smag. Tine - 2005-01-01 01:01:01 Lækker spicy vinter ret. Kan anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne