Fransk bønnegryde

Fransk bønnegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Grønne bønner

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.letsaltet flæsk i tern
4 kartofler i tern
1 laurbærblad
750 g.grønne bønner
25 g.smør
2 løg i tern
400 g.nye gulerødder i tykke skiver
1 spsk.sukker
3 dl.hønsebouillon
1 bdt.hakket persille
 
 
Opskrift:
Bring flæsket i kog i vand tilsat et laurbærblad og evt. lidt peberkorn og lad det koge 5 min. Tag kødet op, lad det dryppe af og dup det tørt med køkkenrulle.

Kog kartoflerne i det samme vand i 5 min. Kasser vandet og lad kartoflerne dryppe af.

Kog bønnerne knap møre i rigeligt, letsaltet vand, ca. 3 min.

Sauter flæsketern i smør i en stegegryde til de har taget lidt farve. Tilsæt løg, gulerødder og sukker og sauter til løgene er klare, og sukkeret begynder at karamellisere. Tilsæt bouillon, kartofler og bønner og varm retten igennem til så godt som al bouillonen er opsuget.

Smag til med rigelig friskkværnet peber og evt. salt.

Server med hakket persille og landbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 18076 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu