Rød bønnesuppe

Rød bønnesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kidneybønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
220 g.kogte, røde kidneybønner,
 evt. fra ds.
50 g.gulerod
0.5 løg
40 g.bladselleri
60 g.porre
5 dl.grønsagsbouillon eller vand
1 laurbærblad
1-2 fedhakket hvidløg
0.5 ds.hakkede tomater med chili
 salt
 peber
 paprika
 evt. 2 tsk Tomatpure, koncentreret
75 g.kinakål
 
Opskrift:
Lad kidneybønnerne dryppe af i en sigte. Gør alle grøntsagerne i stand og skær dem i mindre stykker. Svits grøntsagerne i nogle minutter i lidt af bouillonen/vandet. Tilsæt resten af væsken sammen med laurbærbladet. Bring suppen i kog og lad den koge sagte under låg ca. 1/2 time, til alt er godt mørt. Fjern laurbærbladet og rør halvdelen af kidneybønnerne i. Blend suppen, til den er helt jævn, og kom den i en ren gryde. Tilsæt de hakkede hvidløgsfed sammen med tomaterne og smag suppen til med krydderier – den må gerne være stærk. Rør evt. lidt tomatpuré i, hvis smagen skal være kraftigere, og bring igen suppen i kog. Skær kinakålen i smalle strimler, kom dem i suppen sammen med resten af kidneybønnerne og lad dem koge med endnu 5 min.

Smag suppen til og servér.





karakterer:
Opskriften er vist 23156 gange,
og udskrevet 431 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-28 15:44:41
Mmmmm virkelig dejlig og mættende :)