Krondyrkølle med portvinssauce
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg Kilde : GaardbutikkenDirekte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at lave en opbagning af smør og mel. Spæd med bouillon og kog det et par minutter. Tilsæt piskefløde og kulør efter smag og lad sovsen koge igennem i godt 10 minutter ved god varme - smag den til.
Puds køllen fri for hinder og synlige sener. Gnid den med salt og peber og smør et lag smør på kødets overflade og sider og læg den i en bradepande. Sæt køllen i den 225 grader C. varme ovn i 20 min. Dæmp varmen til 200 grader C. Hæld den hede sovs over kødet og steg færdig. Stegetermometret skal vise 75-80 gr. (ca. 25 min.) Tag køllen ud og dæk den med et viskestykke og lad den stå i mindst 10 min. Si stegeskyen i en gryde, bring den i kog og kom små stykker myseost i under omrøring og spæd med portvin og om nødvendigt med mere bouillon og fløde. Serveres med små smørdampede kartofler, kogte grønsager og tyttebær. |
|
Opskriften er vist 67812 gange,
og udskrevet 1563 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer jørgen - 2019-10-11 17:26:32 pas på bouillonen start med en halv der er meget salt i Nuka Bjørn Heilmann - 2016-04-01 15:55:36 Piskefløde KAN undlades!! Mogens Lauritsen - 2005-01-01 01:01:01 Meget lækker. Udbyggede med tilsætning af fond (rødvinsafkog af benet), og med godt resultat. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne