Dyreryg (Gennemstegt)
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes.
Kødet gnides med salt og peber og barderes (dækkes) med tynde skiver af røget spæk. Ryggen lægges i bradepande og stilles i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til den er brunet. Sauce: Af mel, smør og mælk, laves en afbagt sovs, der tilsættes kulør og smages til med salt. Sovsen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 ½ time ved 160 grader C. alm. ovn til den er mør. Dyreryggen tages op, og sovsen hældes i en gryde og koges op med piskefløde, til konsistensen er passende. Den skal være jævn. Smag sovsen til med ribsgele og blank den af med en klat smør. Filetterne skæres fri af dyreryggen, skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet. Ryggen serveres hel, garneret med sukkerbrunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele. |
|
Opskriften er vist 323702 gange,
og udskrevet 16746 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Siff - 2017-04-13 23:35:22 En kommentar fra en gammel landhusmor, der for første gang lavede dyreryg og kølle. Saftigt og mørt kød og ikke mindst sovsen, som der var rigeligt af. Selv de tre sønner kunne ikke spise al sovsen. En ret som var overkommelig at tilberede, selvom vi var mange. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne