Dyreryg (Gennemstegt)

Dyreryg (Gennemstegt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyreryg (Gennemstegt), billede 4 Dyreryg (Gennemstegt), billede 1 Dyreryg (Gennemstegt), billede 2 Dyreryg (Gennemstegt), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram Rådyrryg med ben, afpudset En afpudset dyreryg vejer ca 1700 gram, og ca. 39.23% af denne vægt er ben
150 gram Spæk Røget
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kulør
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes.
Kødet gnides med salt og peber og barderes (dækkes) med tynde skiver af røget spæk. Ryggen lægges i bradepande og stilles i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til den er brunet.

Sauce:
Af mel, smør og mælk, laves en afbagt sovs, der tilsættes kulør og smages til med salt. Sovsen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 ½ time ved 160 grader C. alm. ovn til den er mør.

Dyreryggen tages op, og sovsen hældes i en gryde og koges op med piskefløde, til konsistensen er passende. Den skal være jævn. Smag sovsen til med ribsgele og blank den af med en klat smør.

Filetterne skæres fri af dyreryggen, skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet.

Ryggen serveres hel, garneret med sukkerbrunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele.





karakterer:
Opskriften er vist 323993 gange,
og udskrevet 16757 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18449 (4392 kcal)
KJ pr. Pers. 2306 (549 kcal)
Vægt ialt 4308 gram
Vægt pr. Pers. 538 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 428 KJ (101 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-13 23:35:22
En kommentar fra en gammel landhusmor, der for første gang lavede dyreryg og kølle. Saftigt og mørt kød og ikke mindst sovsen, som der var rigeligt af. Selv de tre sønner kunne ikke spise al sovsen. En ret som var overkommelig at tilberede, selvom vi var mange.