Svesketærte med marcipan

Svesketærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtedej:
150 g.smør
3 dl.hvedemel
1 æg
1 spsk.sukker
 
 Fyld:
225 g.kernefri svesker
1 dl.portvin
2 æg
150 g.færdig mandelmasse eller marcipan
1 dl.piskefløde
 
 
Opskrift:
Hak sveskerne fint. Læg dem i en lille skål og hæld portvinen over. Lad dem ligge i portvin et par timer. Bland så ingrediensen til tærtedejen med hånd eller i en foodprocessor. Den skal være smidig og fin. Lad dejen hvile ½ time i køleskab.

Rul dejen ud til den kan dække en tærteform ca. 26 cm i diameter. Forsteg dejen ovn ved 225 grader i 10 minutter.

Del æggene. Kør marcipan æggeblommer og fløde samt resten af portvinsmarinade i foodprocessor til en jævn og fin. Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i.

Fordel de portvinstrukne svesker ud over den forstegte tærtebund og hæld marcipanmassen over.

Steg tærten i ovn ved 200 grader C i ca. 25-30 minutter. Pas på at overfladen bliver gylden og ikke for mørk. Bliver den for mørk så læg lidt bagepapir over tærten de sidste minutter.

Server tærten lunken, gerne med et par kugler vaniljeis





karakterer:
Opskriften er vist 18559 gange,
og udskrevet 484 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har altid troet, at man bagte en tærte og stegte kød? Men måske har jeg været for mange år væk fra Danmark!