Svesketærte med marcipan
Hovedingrediens : Bær - Svesker Indsendt : Red : |
|
|
Hak sveskerne fint.
Læg dem i en lille skål og hæld portvinen over.
Lad dem ligge i portvin et par timer.
Bland så ingrediensen til tærtedejen med hånd eller i en foodprocessor.
Den skal være smidig og fin.
Lad dejen hvile ½ time i køleskab.
Rul dejen ud til den kan dække en tærteform ca. 26 cm i diameter. Forsteg dejen ovn ved 225 grader i 10 minutter. Del æggene. Kør marcipan æggeblommer og fløde samt resten af portvinsmarinade i foodprocessor til en jævn og fin. Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i. Fordel de portvinstrukne svesker ud over den forstegte tærtebund og hæld marcipanmassen over. Steg tærten i ovn ved 200 grader C i ca. 25-30 minutter. Pas på at overfladen bliver gylden og ikke for mørk. Bliver den for mørk så læg lidt bagepapir over tærten de sidste minutter. Server tærten lunken, gerne med et par kugler vaniljeis |
|
Opskriften er vist 18641 gange,
og udskrevet 484 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anni - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har altid troet, at man bagte en tærte og stegte kød? Men måske har jeg været for mange år væk fra Danmark! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne