Tarte tatin - Fransk Æbletærte
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brug en tykbundet stegepande (30-35 cm i diameter), der tåler ovnvarme.
Mørdej: Mel og små stykker koldt smør smuldres med fingerspidserne til blandingen ligner revet ost. Æg og sukker hældes i og hele blandingen samles til en klump, der stilles i køleskab min. 1/2 time. Karamelæbler: Æblerne (f.eks cox orange eller Ingrid Marie) skrælles, halveres og kernehuset fjernes. De lægges i koldt vand evt. tilsat citronsaft. På en tykbundet pande med et skaft, der tåler ovnvarme, smeltes smørret, sukkeret drysses på, når den første brune farve ses, tages panden fra varmen og de halve æbler lægges i cirkler i sukkerblandingen med den buede side nedad. De dækker hele panden i flere tætte lag. Æblerne koges ved jævn varme i ca. 20 min, så væden fordamper og sukkeret bliver til karamel uden at branke. Panden tages fra varmen og afkøles lidt. Mørdejen rulles ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en plade, der er lidt større end panden, så æblerne dækkes helt til. Dejen klemmes ind langs kanten af panden. Dejen bliver blød af varmen, så der arbejdes hurtigt. Ovnen tændes og indstilles på 220 grader C. alm. ovn. Dejen bages til den er gyldenbrun og sprød i 20-25 min midt i ovnen. Tærten afkøles i 5-10 min. Et stort serveringsfad lægges over panden og æbletærten vendes. Pas på varm saft. Æbler der hænger fast i bunden løsnes med en paletkniv og lægges på tærten. Tips: |
|
Opskriften er vist 57688 gange,
og udskrevet 675 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-10-24 20:55:50 Der kan da ikke være flere lag æbler i en almindelig stegepande, og det er nok 3 gange for mange æbler. Vi brugte ca. 1/3 af æblerne, og det passede fint til vores stegepande på 30. cm. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne