Tarte tatin - Fransk Æbletærte

Tarte tatin - Fransk Æbletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Tarte tatin - Fransk Æbletærte, billede 4 Tarte tatin - Fransk Æbletærte, billede 1 Tarte tatin - Fransk Æbletærte, billede 2 Tarte tatin - Fransk Æbletærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Karamel æbler:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2750 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
Opskrift:
Brug en tykbundet stegepande (30-35 cm i diameter), der tåler ovnvarme.

Mørdej:
Mel og små stykker koldt smør smuldres med fingerspidserne til blandingen ligner revet ost. Æg og sukker hældes i og hele blandingen samles til en klump, der stilles i køleskab min. 1/2 time.

Karamelæbler:
Æblerne (f.eks cox orange eller Ingrid Marie) skrælles, halveres og kernehuset fjernes. De lægges i koldt vand evt. tilsat citronsaft. På en tykbundet pande med et skaft, der tåler ovnvarme, smeltes smørret, sukkeret drysses på, når den første brune farve ses, tages panden fra varmen og de halve æbler lægges i cirkler i sukkerblandingen med den buede side nedad. De dækker hele panden i flere tætte lag. Æblerne koges ved jævn varme i ca. 20 min, så væden fordamper og sukkeret bliver til karamel uden at branke. Panden tages fra varmen og afkøles lidt.

Mørdejen rulles ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en plade, der er lidt større end panden, så æblerne dækkes helt til. Dejen klemmes ind langs kanten af panden. Dejen bliver blød af varmen, så der arbejdes hurtigt.

Ovnen tændes og indstilles på 220 grader C. alm. ovn. Dejen bages til den er gyldenbrun og sprød i 20-25 min midt i ovnen.

Tærten afkøles i 5-10 min. Et stort serveringsfad lægges over panden og æbletærten vendes. Pas på varm saft. Æbler der hænger fast i bunden løsnes med en paletkniv og lægges på tærten.

Tips:






karakterer:
Opskriften er vist 57688 gange,
og udskrevet 675 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23911 (5693 kcal)
KJ pr. Portion 23911 (5693 kcal)
Vægt ialt 3703 gram
Vægt pr. Portion 3703 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 645 KJ (153 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 23.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-24 20:55:50
Der kan da ikke være flere lag æbler i en almindelig stegepande, og det er nok 3 gange for mange æbler. Vi brugte ca. 1/3 af æblerne, og det passede fint til vores stegepande på 30. cm.