Frisk citrontærte

Frisk citrontærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Frisk citrontærte, billede 4 Frisk citrontærte, billede 1 Frisk citrontærte, billede 2 Frisk citrontærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
200 g.hvedemel
125 g.smør
75 g.sukker
 korn fra 1 vanillestang
0.5 citron saft heraf
 
 Creme:
4 æg
150 g.flødeost light
1.5 dl.creme fraiche 18%
1 Citron, skal og saft heraf
100 g.sukker
2 spsk.Maizena
 
 pynt (kan udelades):
1 ren citron skåret i tynde skiver
150 g.sukker
 
Opskrift:
Dej:
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen og læg dejen på køl 1 time. Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform (ca. 27 cm. diameter) med dejen. Sæt den på køl mens cremen tilberedes.

Creme:
Pisk æggeblommerne med det øvrige og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom cremen i tærteformen, der bages i en varm ovn, 180 grader C. alm. ovn i 30-40 min.

Pynt:
Kog sukker med citronskiverne indtil det begynder at karamelisere og ligne tykt syltetøj. Smør det på den letafkølede tærte og server kagen, når citronglaceringen er stivnet let.





karakterer:
Opskriften er vist 32089 gange,
og udskrevet 408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-14 11:37:43
rigtig dejlig og frisk er dejlig nem at lave skal helt sikkert laves igen ,,, men bunden skal lige forbages lidt ;)

  -   2011-12-01 17:26:20
Den citrontærte SKAL bare prøves af