Kalvekoteletter som i Ardennerne
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekoteletter Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Ovnen forvarmes ved 175 grader C.
Smørret smeltes i en kasserolle stor nok til at rumme koteletterne i ét lag. Så steges de hakkede løg og gulerødder under omrøring i ca. 10 minutter. Når de er blanke, sættes kasserollen til side. Enebær og basilikum knuses og blandes med salt og friskkværnet peber, og koteletterne indgnides på begge sider. Koteletterne brunes på en pande med lidt smør og olie til de er gyldne på begge sider. Derefter lægges de over i gryden med løg og gulerødder. Lad fedtstoffet følge med og tilsæt hvidvin. Kog hurtigt ind til halvdelen - hæld skyen ved - kog op igen. På en mindre pande brunes to spsk. smør og brødkrummerne brunes let - tages af varmen og blandes med den finthakkede skinke, persillen og citronsaft. Blandingen fordeles på hver kotelet - evt. med en smørklat på toppen. Kasserollen bringes i kog, låget lægges på og koteletterne sættes i ovnen ved 175 grader C i en halv times tid. Når de er færdige, lægges de på et forvarmet dybt fad, som også kan rumme saucen. Skyen i kasserollen sies hurtigt, grønsagerne presses for sky og den koges hurtigt ind til ca. 1½ dl. Smag til med salt og peber og servér straks. Saucen er fremragende til kogte kartofler - og vin. |
|
Opskriften er vist 14464 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer belys - 2008-05-25 19:38:37 super lækker gæstemad - dog tilsatte jeg ligeledes fløde i saucen ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne