Rabarbertærte med mørk chokolade
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Sigt mel og salt i en skål og gnid med fingrene smørret ud i melet, som til en småkagedej. Tilsæt mælk og ælt hurtigt dejen til den er ensartet. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskab i mindst 30 minutter. Tag dejen ud af køleskabet ca. en halv time inden den skal rulles ud.
Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og stil formen koldt, indtil den skal bruges. Tag dejen ud af køleskabet ca. en halv time inden den skal rulles ud. Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og stil formen koldt. Forvarm ovnen til 190 grader. Rens rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker. Bland marcipan, sukker og æg godt sammen og pisk det ensartet. Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad. Hæld den i marcipanblandingen og rør det sammen. Spæd til med piskefløde til massen er lind. Dæk tærtebunden med lidt af massen. Fordel rabarberne herpå og slut af med resten af marcipanmassen. Anbring tærten i ovnen og bag den i ca. 40 minutter. Tag tærten ud af ovnen efter de første 30 minutter og drys med de hakkede mandler og flormelis. Stil tærten ind igen og lad sukkeret karamellisere. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af. |
|
Opskriften er vist 13870 gange,
og udskrevet 481 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer hanne Klausen - 2005-01-01 01:01:01 en rigtig perle |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne