Rabarbertærte med marcipanlåg

Rabarbertærte med marcipanlåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 bdt.tynde vinrabarber
150 g.sukker
3 dl.vand
1 Vaniljestang
50 g.mandler
 
 Låg:
100 g.smør
100 g.hvedemel
75 g.groftrevet marcipan
75 g.sukker
50 g.grofthakkede mandler
 
Opskrift:
Snit de skyllede rabarberstilke i 2 cm lange stykker. Kom dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljen og skrab kornene ud. Bland dem med sukkeret og drys det over rabarberne. Sæt fadet i ovnen ved 160 grader C. i ca. 25 min. eller til rabarberne er møre. (Rabarberne kan evt. også mørne i mikroovnen, så skal man udelade vandet. De skal ca. have 5-7 min. ved højeste effekt).

Mens rabarberne mørner - tilberedes et marcipanlåg.

Findel smørret i melet. Bland marcipanen i sammen med sukker og mandler. Ælt sammen og rul ud til et dejlåg. Dæk rabarberne med låget. Bag ved 200 grader C. i 20-30 min. Serveres med flødeskum eller is.





karakterer:
Opskriften er vist 19762 gange,
og udskrevet 546 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-23 16:33:05
Super lækker