Engelske påskeboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Påske Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Opskrift på påskeboller - med et engelsk twistDenne opskrift på påskeboller er inspireret af engelske påskeboller. For at gøre bollen mere sød og krydret, er der tilsat rosiner, muskatnød, farin, kanel og sukat. Påskebollen er særligt udbredt i engelsktalende lande, men derfor betyder det ikke, at bollen ikke også kan pryde det danske kaffebord i påsken.Traditionen med engelske påskebollerI England er der tradition for at spise påskeboller langfredag. Udover at tilføje kandiseret frugt og krydderi til bollerne, er der tradition for at lave et kors i bollen - korset symboliserer Jesu korsfæstelse. De engelske påskeboller kaldes også for korsboller eller hot cross buns, hvilket skyldes korset, som laves til slut, inden bollerne skal i ovnen. Du kan enten lave korset med hvidt melklister, inden de skal i ovnen, eller med hvidt glasur, som sprøjtes ud, når bollerne er afkølet.Bollerne kan laves i mange varianter, men hvis du vil holde dig til den klassiske engelske opskrift, indgår der altid rosiner eller korender i dem. |
Opskriften er vist 35022 gange,
og udskrevet 670 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne