Engelske påskeboller

Engelske påskeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 16 Stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :
Engelske påskeboller, billede 4 Engelske påskeboller, billede 1 Engelske påskeboller, billede 2 Engelske påskeboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

60 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
30 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
200 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Bland hvedemel, farin, kanel samt muskatnød sammen med rosiner og sukat.

Mælken lunes og gæren opløses heri sammen med smørret Pisk ægget i og hæld væden i de tørre ingredienser, som æltes godt sammen. Lad dejen hæve lunt og tildækket til den har dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Form herefter bollerne som efterhæver 15 minutter.

Bag dem ved 190-200 grader C. alm. ovn i 15 minutter og lad dem køle af.





Beskrivelse:

Opskrift på påskeboller - med et engelsk twist

Denne opskrift på påskeboller er inspireret af engelske påskeboller. For at gøre bollen mere sød og krydret, er der tilsat rosiner, muskatnød, farin, kanel og sukat. Påskebollen er særligt udbredt i engelsktalende lande, men derfor betyder det ikke, at bollen ikke også kan pryde det danske kaffebord i påsken.

Traditionen med engelske påskeboller

I England er der tradition for at spise påskeboller langfredag. Udover at tilføje kandiseret frugt og krydderi til bollerne, er der tradition for at lave et kors i bollen - korset symboliserer Jesu korsfæstelse. De engelske påskeboller kaldes også for korsboller eller hot cross buns, hvilket skyldes korset, som laves til slut, inden bollerne skal i ovnen. Du kan enten lave korset med hvidt melklister, inden de skal i ovnen, eller med hvidt glasur, som sprøjtes ud, når bollerne er afkølet.

Bollerne kan laves i mange varianter, men hvis du vil holde dig til den klassiske engelske opskrift, indgår der altid rosiner eller korender i dem.

karakterer:
Opskriften er vist 35022 gange,
og udskrevet 670 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15022 (3576 kcal)
KJ pr. Stk. 938 (223 kcal)
Vægt ialt 1143 gram
Vægt pr. Stk. 71 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1313 KJ (312 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 52.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu