Oreganoboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres ud i halvdelen af hvedemelet.
oregano og hvidløg blandes i.
alt vandet hældes i, og det hele røres grundigt sammen.
denne fordej dækkes med et fugtigt klæde og stå lunt, til dejen begynder at arbejde (10 minutter til ½ time alt efter vejr og temperatur).
Æg, olie, og salt blandes i dejen og resten af melet æltes i, dejen skal være blød. Dejen dækkes med et fugtigt klæde, stilles lunt og hæver til dobbelt størrelse. Dejen slås ned, æltes igennem og deles i små klumper som formes til boller. Bollerne stilles til hævning, pensles med æg og drysses med salt. Bages ved normal temperatur i 17-20 minutter. Temperatur og tid afhænger af din egen ovn. Brug den temperatur du normalt bruger når du bager franskbrød, flute og lignende. |
|
Opskriften er vist 17118 gange,
og udskrevet 384 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Snedronningen - 2012-10-03 15:23:35 Uhmm de er super lækre til tomatsuppe:-) jeg tilsatte 1 dl creme fraice i dejen hvilke gjorde bollerne mere luftige og bløde.. Kan varmt anbefales. Lis - 2005-01-01 01:01:01 Tilæst 2 fed hvidløg og lidt mere oregano. De er rigtig gode til frokost og. lign Lisa - 2005-01-01 01:01:01 Mmmm... Lækkert til en hurtig frokost! Smager især godt med ketchup til! Tilsæt evn. et lille fintrevet løg eller anden grøntsag til dejen. Også lækkert med reven ost ovenpå. For at give flot udseende og lidt ekstra smag kan der tilsættes oregano i ægget til pensling..... God appetit! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne