Chokolademouse

Chokolademouse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chokolademouse, billede 4 Chokolademouse, billede 1 Chokolademouse, billede 2 Chokolademouse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
80 gram Nougat, blød
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
3 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Mandelsplitter 1 tsk. vejer gram
1 spsk. vejer gram
1 dl. vejer ca. 45 gram
   
Opskrift:
Smelt chokolade og nougat forsigtigt (evt. i vandbad).
Pisk fløden til skum.

Kog vand og sukker op og kog det til sukkeret er smeltet. Tag gryden fra varmen og lad det køle lidt af.

Pisk æggene i den varme sukkersirup, til de er luftige og lyse. Bland den lune chokolade i. Vend flødeskummet i sammen med cognac. Gem evt. lidt cognac og flødeskum til pynt.

Nu gælder det om at få moussen hurtigt op i serveringsglas, inden den stivner. Bank let i bunden af glasset, så overfladen glattes.

Server med lidt flødeskum på toppen. Dekorer evt. med lidt jordbær.

Chokolademoussen er florlet og milevidt fra de ofte tunge typer.





karakterer:
Opskriften er vist 102274 gange,
og udskrevet 2366 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16783 (3996 kcal)
KJ pr. Pers. 4195 (999 kcal)
Vægt ialt 1125 gram
Vægt pr. Pers. 281 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1491 KJ (355 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 26.0 gram
Kulhydrat 25.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-11 00:32:59
Du skriver pisk æggene i den varme sukkersirup.... Er det korrekt at sukkersirupen skal være kølet ned til under 40 grader for at æggene ikke koagulere ?

  -   2012-06-30 15:01:04
hvor lang tid tager det at lave ? :D??

  -   2012-06-22 11:42:55
Den er rigtig god også uden cognac, da jeg ikke havde noget.

  -   2012-06-10 14:43:14
Kristine - Ja sagtens, du kan lave den dagen før hvis du vil.. Bare husk at filme de emner du hælder den ned i... Og så kom flødeskum på den lige inden du skal servere den :) . Claus når du siger at der er nok til 12 per. her.. Hvilken størrelse glas har du så brugt ?? , snakker vi 2 dl, 5 ? per. Ag- prøv at presse lige, ca en halv citron i næste gang ;)

  -   2012-04-04 07:37:46
Fantastisk dessert. Jeg havde ingen cognac, men Gran Marnier. Det var en dejlig kombination. Appelsinlikør passer godt til chokolade.....

  -   2012-04-02 10:33:15
Den er bare absolut fantastisk! Namme nam!

  -   2011-12-29 23:02:47
Verdens bedste chokolade mousse :)

  -   2011-04-07 11:40:53
Der er da nok til 12 personer her. Bortset fra det en meget lækker Mousse. lidt lettere og luftigere end de fleste.

  -   2011-03-25 09:45:10
Kan man lave den flere timer før?