Græskarkage med kardemomme

Græskarkage med kardemomme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Græskarkage med kardemomme, billede 4 Græskarkage med kardemomme, billede 1 Græskarkage med kardemomme, billede 2 Græskarkage med kardemomme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 g.smør (blødgjort)
 dl.farin
2 æg
3 dl.hvedemel
 tsk.bagepulver
 tsk.stødt kardemomme
200 g.kold, kogt græskar, moset
2 spsk.Sirup, lys
100 g.udstenede dadler, hakkede
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn. En dyb randform (20 cm) smøres. Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk dem sammen med håndmikser på trin. Sæt hastigheden op til trin 2 og pisk i yderligere 2 min, el. til dejen er glat og har skiftet farve.

Dejen kommes i formen, overfladen glattes med en spartel, og kagen bages i 40 min, eller tilder ikke hænger noget ved et grillspyd, der stikkes ind i kagens midte.

Sættes til side i 5 min, inden den vendes ud på en rist til afkøling. Pudres med flormelis eller dækkes med glasur.

Til fx 1 græskarbrød (1100-1200 g): bruges ca. 300 g kogt/håndvarmt, moset græskar. Kernerne kan bruges til at drysse ovenpå.





karakterer:
Opskriften er vist 29664 gange,
og udskrevet 882 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-28 16:08:25
Har lavet den og den smager godt.. Anbefaling!! Især her op til halloween.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte valnødder i stedet for dadler, smagte skønt

  -   2005-01-01 01:01:01
den har en.... smag af.... prøv den selv...!