Rugmelsgrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Højtid: Påske Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rugmel røres ud i en gryde med en smule vand eller mælk (evt. kærnemælk)
Når det er rørt ud hældes resten af vandet/mælken i.
Bringes i kog og småkoger ca. 20 minutter. Honningen kan røres i som sødemiddel. |
|
Opskriften er vist 85555 gange,
og udskrevet 1400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Kristoffer - 2018-01-27 00:49:44 Lækker grød! Hannah - 2011-03-29 11:41:07 super lækker med smørklat og sirup :D Dyveke - 2009-09-03 11:37:03 kan man bruge den til babyer på 7 mdr? hf - 2008-11-13 19:56:24 fra tradisjoner.no 1 Pund fint Rugmel piskes i 3 Potter kogende Vand, indtil Grøden stivner; den koger derefter 1/2 Time under jævnlig Omrøren; saltes, serveres med Smør, Sukker og sødt Øl. Til ca. 8. Personer. konsistensen og smag bliver som øllebrød. (Agnes Werner, Husmoderens Haandbog, København, 1903) JBK, Randers - 2008-07-07 12:27:35 I bondesamfundet faldt påsken i den periode, hvor man skulle til at pløje og så. Menuen til langfredag kunne iøvrigt bestå af: Rugmelsgrød med honning. Denne ret kan - for nogle personer - være virksom mod ryg- og mavesmerter. Så lider du jævnligt af sådanne smerter, er hér en billig og effektiv metode, som er værd at afprøve, til naturlig lindring af generne. CLM - 2005-01-01 01:01:01 En hurtig ret, til små midler med megen smag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne