Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce

Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce, billede 4 Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce, billede 1 Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce, billede 2 Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Kog æggene til smilende æg (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person.

Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep.

Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille.

Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Skidne æg

karakterer:
Opskriften er vist 165059 gange,
og udskrevet 4898 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (101 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5828 (1387 kcal)
KJ pr. Pers. 1942 (462 kcal)
Vægt ialt 1032 gram
Vægt pr. Pers. 344 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 564 KJ (134 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-08 13:59:49
skidene æg ????

  -   2016-03-24 10:36:21
Hvor lang tid tager det og lave det

  -   2014-04-17 09:12:28
Vi får altid skidne æg i påsken. Jeg serverer altid tilbehør til. Nemlig peberrod, hakkede rødbeder, smeltet smør og bacontern. Når der er børn med serverer jeg den rørte sennep ved siden af, så kan man selv dossere. Iøvrigt altid med en god kartoffel og vupti så er det en rigtig middagsret. God påske

  -   2012-04-08 19:10:58
Go ret, men kun en gang om året.

  -   2012-04-06 23:42:34
Aldrig nogen der har fået hakkede rødbeder, reven peberrod, smeltet smør til skidne æg? Sammen med de flæsketerninger der allerede er nævnt?

  -   2010-02-03 11:00:49
tak for en opskrift der ikke er velkendt i kbh ,og tak for alle efter skrifter om at passe på,ville være surt at kikse sin først test af skidne æg

  -   2009-03-17 16:38:34
Sovsen må ikke koge med sennep i. Så bliver det bedsk og surt

  -   2008-03-22 18:38:12
I min familie (nordjyske tradition) er retten meget mere simpel: halve æg i fiskesennepssovs og hvidt brød til.

  -   2006-12-05 14:34:15
Kan også serveres som middagsret med kogte kartofler til. Det smager dejligt og mætter.

  -   2005-01-01 01:01:01
ups.Det er vigtigt at bruge et brev fiskesennepspulver, og lade det begne ud i ca. 1 døgn inden du putter det i sovsen. Det giver den bedste smag. Og brug ikke det hele, der skal være lidt ekstra til dem, der gerne vil ha tårer i øjnene,

  -   2005-01-01 01:01:01
er godt til porcherede æg