Skidne aeg / skidene æg med sennepssauce
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Højtid: Påske Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog æggene til smilende æg (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person.
Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep. Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille. Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger. |
|
Opskriften er vist 165057 gange,
og udskrevet 4898 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (101 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-03-08 13:59:49 skidene æg ???? anonym - 2016-03-24 10:36:21 Hvor lang tid tager det og lave det Mie - 2014-04-17 09:12:28 Vi får altid skidne æg i påsken. Jeg serverer altid tilbehør til. Nemlig peberrod, hakkede rødbeder, smeltet smør og bacontern. Når der er børn med serverer jeg den rørte sennep ved siden af, så kan man selv dossere. Iøvrigt altid med en god kartoffel og vupti så er det en rigtig middagsret. God påske Annemarie - 2012-04-08 19:10:58 Go ret, men kun en gang om året. Helle - 2012-04-06 23:42:34 Aldrig nogen der har fået hakkede rødbeder, reven peberrod, smeltet smør til skidne æg? Sammen med de flæsketerninger der allerede er nævnt? anonym - 2010-02-03 11:00:49 tak for en opskrift der ikke er velkendt i kbh ,og tak for alle efter skrifter om at passe på,ville være surt at kikse sin først test af skidne æg Anders - 2009-03-17 16:38:34 Sovsen må ikke koge med sennep i. Så bliver det bedsk og surt Sidsel - 2008-03-22 18:38:12 I min familie (nordjyske tradition) er retten meget mere simpel: halve æg i fiskesennepssovs og hvidt brød til. Hultin - 2006-12-05 14:34:15 Kan også serveres som middagsret med kogte kartofler til. Det smager dejligt og mætter. Anja - 2005-01-01 01:01:01 ups.Det er vigtigt at bruge et brev fiskesennepspulver, og lade det begne ud i ca. 1 døgn inden du putter det i sovsen. Det giver den bedste smag. Og brug ikke det hele, der skal være lidt ekstra til dem, der gerne vil ha tårer i øjnene, anonym - 2005-01-01 01:01:01 er godt til porcherede æg |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne