Margits solbærkage
Hovedingrediens : Bær - Solbær Fryseegnet : Er Fryseegnet. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt.
Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter. Fordel soæbærrene henover. Frosne bær behøver ikke optøes. Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200 grader 25-30 min. I varmluftsovn ved 175 grader ca 30 min. Lad den køle noget af inden den løsnes af formen. Rør evt. flormelis og vand sammen. Fordel glasuren over kagen og lad det stivne inden kagen serveres. Opbevar kagen køligt. Tips: Solbær kan erstattes med andre frosne eller friske bær. |
|
Opskriften er vist 142435 gange,
og udskrevet 3808 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (68 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe - 2022-05-13 15:45:40 Kan den også bruges til /som muffins ???????? Susanne - 2021-09-11 18:53:07 Den kage har jeg haft opskrift på siden 70’erne. Den er super hurtig og nem. Nu er hvedemel skiftet ud med rød Finax og lidt glutenfri bagepulver, pga glutenintolerance og den er lige så god som før. Hele familen elsker den og mine børnebørn kan nu selv lave kagen og det jubler vi andre over 😊 Silas - 2021-08-21 17:35:44 Der kunne godt være bagepulver i Silas hr. - 2021-08-11 21:31:28 Jeg syntes godt at du kunne have Puttet bagepulver i så den måske hævet lidt. Julie - 2021-01-18 16:06:33 Jeg har varmluftovn og var nødt til at give den 45 minutter ved 200 grader. Måske fordi jeg brugte frosne bær? Serverede med flødeskum i stedet for glasur. Min mand var helt vild Lone - 2020-01-16 14:49:02 Jeg har lavet kage ud fra denne opskrift i mange, mange år (mere end 20). Jeg varierer bærene efter, hvad jeg lige har fra haven, ofte brombær, og supplerer med hakket chokolade og nødder (eller mandler). Pynter ofte med smeltet chokolade,ALDRIG flormelis. Spiser flødeskum til, især skønt, hvis kagen er lidt lun Jenny - 2019-05-15 16:08:37 Har lige bagt kagen. den har næsten ikke hævet, alle solbær ligger på toppen, ikke som på foto. Hvad kan der være galt. Jens - 2015-01-24 15:19:28 Det er en superlet måde at forbruge solbær fra haven eller fryseren på. Man kan fylde hele oversiden op med tætliggende bær - det er mere end de 140 g. Jeg drysser så perlesukker over og serverer med flødeskum. Det vækker glæde! Melissa - 2014-09-27 21:09:17 Jeg er en pige i Grønland som ville bage noget lækkert! Mig og min veninde plukkede nogle Sortebær og lavede denne opskrift! Den er 100% skøn og smager friskt! anonym - 2014-08-17 13:18:35 Super kage har lavet de mange mange gange, også god med skåret æbler i tynde både, kamel og lidt sukker, og bag den 5 minutter længere Gitte - 2013-08-18 15:58:03 Jeg har lige bagt den med æbler i små stykker blandet med kanel og sukker. Mums - den nemmeste kage jeg har prøvet. Thea - 2013-08-10 19:22:40 Lækker kage! Jeg dryssede lidt rørsukker over den inden jeg satte den i ovnen. Det gav en ekstra sprød top. Jeg synes kagen er flottest og bedst uden glasur :) anonym - 2013-08-07 14:24:19 Meget nem, men sørg for at lade smøren køle af, ellers kommer der bare rørægs klumper i dejen. Ellers brug en af de metoder Ellen Mejer beskriver nedenunder, så undgår du det problem. Ellers en ok kage. Lisbeth - 2013-08-02 16:03:38 Den er så nem at man skulle tro det var løgn. Den smager rigtig dejlig og vil blive brugt mange gange hjemme hos os 😀 Louise, Vejle - 2013-08-01 10:48:49 Den var virkelig et hit. Og så nem at lave. det der tog længst tid, var at hente solbærrene i fryseren :) Jeg droppede dog glasuren, da den ser så flot ud uden. anonym - 2013-06-30 10:52:34 Har brugt den opskrift i 15 år eller mere.. den slår aldrig fejl. Og så er den så dejlig nem! :-) Jeg bruger forskellige bær alt efter hvad jeg lige har. Den er speciel god med lidt cremefraice til. Gerne rørt op med lidt vanilje :-) huhuyesman - 2012-03-24 11:20:03 jeg håber den er god (skal til at lave den) længe siden jeg har brugt solbær Sally - 2010-04-10 14:19:56 Super nem og lækker kage. Frosne solbær kan også fint bruges. Som tilbør er cremefraiche med lidt vanille næsten et "must". Cecilie Juel Sørensen - 2009-08-13 20:56:46 jeg har i mange år brugt denne opskrift.. den er simpelthen min yndlings! Den er så nem, hurtig og lækker!!! :) Ellen Mejer Hansen - 2009-07-27 21:38:09 Det var dog en mystisk dej. Det er ikke en "rørt dej"( der def. ved at man starter med at røre fedstof og sukker godt sammen) og det er heller ikke en "pisket dej"(der def. ved at man sarter med at piske æg og sukker til en god æggesnaps). Hvis jeg bruger denne opskrift vil jeg vælge en af de metoder, så er jeg ikke i tvivl om, at kagen bliver god! Jeg er spændt på kommentarer fra andre brugere! anonym - 2008-05-11 12:28:35 Kagen er lækker, og hurtig at bage. har prøvet med solbær, æble, jordbær, og i dag med rabarber. Tigermouse - 2007-10-23 16:30:49 Super lækker med lidt creme fraiche eller græsk youghurt til :) anonym - 2007-06-21 19:21:24 Meget nem og god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne